'hayata Devam Türkiye' Konvoyu İle Akut Sorgun’da

Aksigorta ve AKUT’un, doğal afet ve sigorta bilincini artırmak amacıyla hayata geçirdiği 'Hayata Devam Türkiye' sosyal sorumluluk projesi devam ediyor.

Bu çerçevede Türkiye dolaşılarak, halk ve özellikle okullardaki öğrencilerin deprem konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.'Hayata Devam Türkiye' ekibi, Sorgun Belediyesi meydanında okullar, resmi ve özel kurumlara, ayrı ayrı gruplar halinde doğal afetlerden korunma yollarını anlattı. Halkın ve öğrencilerin yoğun ilgi duyduğu gösteriye Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amiri Başkomiser Tahir Baygün, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Ergün, daire müdürleri katıldı.

'Hayata Devam Türkiye', Aksigorta ve AKUT ekiplerinin, 3 Boyutlu G Force deprem simülatörü eşliğinde yaptığı gösteriyi öğrenciler ilgiyle izledi. Çocuklar başta olmak üzere bütün vatandaşlara doğal afetlerden önce alınması gereken önlemler, afet sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda eğitici bilgiler verildi.

Projenin temel hedefinin, Türk halkını, başta deprem olmak üzere sel ve yangın gibi doğal afetler öncesinde ve esnasında yapılması gerekenler hakkında bilinçlendirmek, bir felaket yaşanması durumunda muhtemel kayıpları ve zararları minimuma indirmek olduğu belirtildi.Akut ekibi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Projenin temel hedefi, Türk halkını, başta deprem olmak üzere sel ve yangın gibi doğal afetler öncesinde ve esnasında yapılması gerekenler hakkında bilinçlendirmek, bir felaket yaşanması durumunda olası kayıpları ve zararları minimuma indirmektir. Bir diğer hedefi ise Türk halkını bu felaketlerin ardından geleceklerini güvence altına almaları yönünde teşvik etmek, afetler sonucunda meydana gelecek maddi kayıpları karşılayacak olan sigorta bilincini artırmak, toplumda risk farkındalığı oluşturmak ve her ne yaşanırsa yaşansın 'Hayata Devam Türkiye' demektir.” dedi.