Bakan Yıldırım: İnterneti Hayatı Kolaylaştırmak İçin Verimli Kullanmalıyız

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bilgi toplumu hedefi doğrultusunda hem gençlerin hem de yetişkin insan nüfusunun interneti verimli kullanabilmesi gerektiğini belirterek, “İnternetle Hayat Kolay” projesi ile bu yönde önemli bir adım attıklarını söyledi.

TTNET tarafından 17 Mayıs 2012'de İzmir’de başlatılacak “İnternetle Hayat Kolay” adlı kurumsal sosyal sorumluluk projesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılacağı törenle başlatılıyor. Türkiye’deki internet okur yazarlığı oranının yükseltilmesine katkı sağlanması amacıyla başlatılacak proje ile 2 bin kişiye internetin verimli kullanımı eğitimi verilecek. Projeye ilişkin açıklamada bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, projenin İzmir’de başlatılmasının ayrı bir önem taşıdığını söyledi.

Yıldırım, “İzmir, bilişim sıralamasında şu anda dördüncü büyük kent ancak bizim hedefimiz, gerçekleştireceğimiz projelerle İzmir’i bilişim başkenti yapmak. Bu kapsamda belirlediğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz ancak söz konusu projelerin gerçek anlamda yarar sağlaması için biz altyapıyı kurarken 7'den 70'e herkesin interneti kullanabilmesi çok önemli.” dedi.

Yıldırım, Türkiye’de son 10 yıl içinde yapılan yatırımların bilgi toplumu hedeflerini gerçekleştirmede önemli adımlar olduğunu belirterek, “Geniş bant internetimizin olmadığı dönemlerden, internet otoyolları dönemine geldik. Akıl yollarını ülkede bir baştan bir başa inşa ettik. Geniş bant internetle insanımızın hayatını kolaylaştırdık. Bugün rahatlıkla ve gururla ifade edebiliriz ki İzmir'de erişebilirlik neyse Şırnak'ta da aynı. Doğu ile batı arasında sayısal uçuruma izin vermedik.” dedi.

Bakan Yıldırım, hem gençlerin hem de yetişkin insan nüfusunun interneti doğru ve verimli kullanabilmesinin de gerekli olduğunu ifade ederek, “Küresel rekabet gücümüzü belirleyici en önemli etken, bilişim altyapımızı nasıl kullandığımız. Hızla internet kullanımı yaygınlaşıyor, 2 milyar olan dünyadaki internet kullanıcı sayısının yüzde 76'sını oluşturan 20 ülke içinde 12. sıradayız. Sosyal paylaşım sitelerinde dünya genelinde ya birinci ya da ikinciyiz ancak interneti biraz daha verimli kullanmalıyız. TTNET’in başlattığı İnternetle Hayat Kolay projesi de bu yönde atılmış önemli bir adım olacak. İzmirliler başta olmak üzere ülkemizde internetin daha verimli kullanılmasına önayak olacak.” diye konuştu.

Bilişim sektörünün insanların yaşam tarzını da değiştirdiğini ifade eden Yıldırım, ülkelerin gücünün de bilgiye sahip olmak ve onu doğru kullanmakla paralel olduğunun altını çizdi.

İNTERNETLE HAYAT KOLAY

Proje kapsamında İnternetle Hayat Kolay eğitim TIR’ı içerisinde oluşturulan 25 kişilik sınıfta, her bireyin kullanımına dizüstü bilgisayar tahsis edilirken teknolojideki son gelişmeler, alanında uzman eğitmenler tarafından aktarılacak. Gün içerisinde kadınlar, erkekler ve çocuklardan oluşan üç ayrı gruba ikişer saat eğitim verilmesi planlanan derslerde, bir hafta içerisinde 10 saatlik programı tamamlayan katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak.

Katılımcılar, verilecek eğitim kapsamında interneti anlama ve öğrenme, e-posta kullanımı, bankacılık işlemleri, sosyal ağlar ve bloglar, görüntülü haberleşme, internette alışveriş ve internette güvenlik konu başlıkları altında bilgi alacak .