Akaryakıtçılardan Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz’a Teşekkür

Gaziantep Akaryakıt Bayileri Derneği Onursal Başkanı Mehmet Durdu Yetkinşekerci, son dönemde artan akaryakıt kaçakçılığı ve beraberinde yaşanılan tatsız olayların önlenmesi amacıyla güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonları takdirle takip ettiklerini bildirdi.

Akaryakıtçılardan Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz’a Teşekkür
Yetkinşekerci, yaptığı açıklamada, Gaziantep Akaryakıtçılar Bayileri Derneği olarak yıllardır kaçak akaryakıt üretimi ve satışının engellenmesi için güvenlik güçleriyle birlikte çalıştıklarını belirtti.

Yetkinşekerci,”Yasal olmayan şekilde akaryakıta karıştırılması mümkün olan ve aynı zamanda bazı sanayi mallarının üretiminde girdi olarak kullanılan solvent diye adlandırılan mallar ile baz yağ, madeni yağ, yağlama müstahzarı, tiner gibi ürünlerin tüketiminde son yıllarda ciddi artışlar görülmekle beraber, bu ürünlerin imalatı ve satışı sırasında da ne yazık ki tatsız olaylar cereyan etmekte idi. Akaryakıt kaçakçılığı sırasında yaşanan can ve mal kayıplarının yanında özellikle kar marjlarının düştüğü ve sektörün sıkıntılı bir dönemden geçtiği şu günlerde titiz ve yoğun çalışmalar neticesinde akaryakıt kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonların önemi bir kez daha artmıştır” dedi.

“Piyasada '10 numara yağ' olarak bilinen söz konusu yağlar ilgili mevzuata aykırı olarak akaryakıt ürünlerine karıştırılmak veya doğrudan akaryakıt olarak kullanılmak suretiyle vergi kaybına ve haksız rekabete de neden olunmaktaydı” diyen Yetkinşekerci, şunları söyledi: “10 numara yağ olarak bilinen kaçak akaryakıtın imalatı ve satışının yapıldığı adreslere yapılan bu operasyonlar, özellikle sektörün geleceği, insanların can ve mal kaybının önlenmesi, haksız kazanç ve vergi kaybının ortadan kalkması için hayati önem taşımaktadır. Gaziantep Akaryakıtçılar Bayileri Derneği olarak yıllardır kaçak akaryakıt üretimi ve satışının engellenmesi için emniyet güçlerimizle birlikte çalışmalar yürütmekteyiz. Bu çerçevede yürüttüğümüz çalışmalara sağladıkları katkılar ve son dönemde gerçekleştirilen başarılı operasyonlar nedeniyle Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz ve tüm emniyet teşkilatını yürükten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”
Kaynak: İHA