Vali Cerrah, Merter Platformu Başkan Vekili Özenç'i Kabul Etti

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Merter Platformu Başkan Vekili Özgenç Özenç ve platformun üyelerinden Sanatçı Volkan Severcan'ı makamında kabul etti.

Cerrah, ziyarette okuma alışkanlığının eğitimde önemli bir rolü olduğunu belirterek, son 3 yıldır eğitim seferberliği başlattıklarını, bu kapsamda hayırseverlerin okul yaptırmak üzere 45 milyon lira bağışta bulunduğunu ifade etti.

Devlet-millet işbirliği olduğu sürece Türkiye'nin sırtının yere gelmeyeceğini ifade eden Cerrah, ''Okul yaptırmaktan, kitap bağışına ve öğrenci burslarına kadar eğitime yapılmış olan tüm yatırımlar geleceğimiz olan çocuklarımıza yapılmış yatırımlardır. Biz Osmaniye Valiliği olarak 'Eğitime yapılan yatırım en önemli yatırımdır' felsefesiyle hareket ediyoruz'' dedi.

Merter Platformu Başkan Vekili Özgenç Özenç de, eğitim öğretim yılı sonunda 3 bin okula ulaşmış olacaklarını belirterek, ''İlköğretim 1. sınıftan 8. sınıfa kadar olan çocuklarımızın okuma alışkanlıklarını geliştirecek, dünya ve Türk klasiklerinden oluşan kitapları okullarımıza götürüyoruz. Her okulumuza bin kitap veriliyor. Kitap götürdüğümüz okulların tamamı köy ve mezra okulları. Osmaniye, gezdiğimiz 64'üncü il'' diye konuştu.

Sanatçı Volkan Severcan da ''Aydınlık ve cehaletten arınmış bir Türkiye sanatçılar olarak bizim de hayalimiz'' dedi.

Kaynak: AA