Kilisli İşadamları Amerika'dan İş Bağlantılarıyla Döndü

Kilis İşadamları Derneği (KİAD) Amerika Birleşik Devletleri'ne iş gezisi düzenledi.

Kilisli İşadamları Amerika'dan İş Bağlantılarıyla Döndü
Amerika’da birçok işadamı ile ikili görüşme yapan üyelerin ileriye dönük yatırımlar için umutlu olduğunu söyleyen KİAD Yönetim Kurulu Üyesi Metin Şentiryaki, "Gezimizde ticari iş görüşmelerinin yanında turistik gezilerde oldu." dedi.

Geziyi Amerika'nın Chicago, NewYork ve Texas-Houston eyaletlerine yaptıklarını ifade eden Şentiryaki, Chicago Türk Ticaret Ateşesi Sevtap Akgüloğlu’ndan Amerika ile hangi dallarda nasıl ticaret yapılacağı hususunda seminer aldıklarını belirtti.

Şentiryaki, özellikle ticaret yapmadan önce iyi bir avukat nezaretinde sözleşme yapılması gerektiğini vurguladı. Daha sonra ikili iş görüşmelerinin yapıldığını belirten Şentirkyaki, Chicago’nun en yüksek binalarından birinin 28. katında bulunan Niagara Diyalog Vakfı’nı ziyaret ettiklerini kaydetti.

Buradaki insanların Müslüman eşittir terörist olmadığını yaşayarak, anlatarak ve Türkiye’ ye getirip göstererek anlattıklarını aktaran Şentiryaki, "Müslümanların ve Türkiye’nin imajına yeni bir nefes yeni bir soluk kattıklarına şahit olduk. Oradaki insanların adeta Amerika’da minik bir İstanbul kurduklarını gördük. İnanamayacaksınız belki ama Amerika’da Türklerin hazırladığı çok güzel bir kutlu doğum programına katıldık. Türk Kolej ve üniversitelerini ziyaret ettik. Fedakar insanların neler yapabileceklerine şahit olduk. Buradan yeşillikler arasında kısa bir yolculuktan sonra NASA uzay araştırmaları merkezini gezdik. Daha sonra New York’a geçtik ve birkaç üyemiz iş görüşmeleri yaptı." diye konuştu.

Daha sonra Chicago’da turistik gezilerde bulunduktan sonra Houston’a geçtiklerini anlatan Şentiryaki, Houston - Türk Amerikan İşadamları Derneği Genel Sekreteri Celil Yaka ile de fikir alışverişinde bulunduklarını bildirdi. Ticari odaklı geziye 12 üyenin katıldığını ve önemli iş bağlantıların kurulduğunu vurgulayan Metin Şentiryaki, Amerika’ya en kısa sürede bir iş gezisi daha planladıklarını belirtti.