İmamlardan Hac Görevlendirmeleri İçin Diyanet’e Başvuru

Türk Diyanet Vakıf-Sen, hac görevlendirmeleri ile ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’na başvuru yaptı.

Başvuruda hac görevlendirmelerinin sınav yerine kıdem ve hacca gidiş durumlarına göre yapılması istendi . 60 yaşını geçtiği halde hiç hacca gitmemiş personelin hiçbir şart aranmadan görevlendirilmesi istendi . Sendika tarafından yapılan başvuruda 2012 yılı haccı personel seçimi kriterleri incelendiğinde hizmet ve hacca gidiş sürelerinin uygun olduğu , görevlendirilen kadın irşat görevlilerinin sayısının artmasının yerinde olduğu belirtildi . Başvuruda her kademede görevlendirmelerin kıdem ve hacca gidiş durumlarına göre yapılması ve 2012 umre görevlendirilmelerinde olduğu gibi Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı ( MBSTS ) şartı ve mülakat olmadan hac görevlendirmesi yapılması talebinde bulunuldu .

60 YAŞINI GEÇENLERDE VE ÖZÜRLÜLERDE ŞART ARANMASIN Yapılan başvuruda 60 yaşını geçmiş ve hiç hac görevlendirmesi olmayan personel ile özürlü personelin hiçbir şart aranmadan görevlendirilmesi gerektiği kaydedildi . Hiç hacca gitmeden emekliye ayrılan Diyanet personelinin de tespit edilerek gitmek isteyenlerin görevlendirilmesi istenerek , kurum dışından görevlendirme yapılmaması hususu da dile getirildi .

ÜNAL : DİYANET PERSONELİNİN TALEPLERİNİ İLETTİK

Başvuru ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Diyanet Vakıf - Sen Genel Başkanı Nuri Ünal hac görevlendirmeleri ile ilgili yaptıkları başvuruda Diyanet çalışanlarının taleplerini dile getirdiklerini ifade etti .

Ünal , “Hacda görev almayı tüm Diyanet çalışanları istiyor . Bu istek dikkate alınırsa , bir kıdem ve hacca gidiş sayısına göre bu düzenlenirse , çalışanları memnun edecek bir uygulamaya imza atılmış olur . Umarız taleplerimiz dikkate alınır . ” dedi .