Tarsus'ta Demokratik Kent Meclisi Öncülüğünde Yürüyüş ve Miting Düzenlendi

Tarsus'ta, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü düzenlenen yürüyüş ve miting ile kutlandı.

Kutlama programı çerçevesinde, Kleopatra Kapısı yanında toplanan ve aralarında CHP, BDP, EMEP gibi partiler ile Eğitim-Sen, Pir Sultan Abdal Derneği, TEMA Gönüllü hayvan severler ile çok sayıda sivil toplum kuruluşuna mensup olan yaklaşık 3 bin kişilik grup, Atatürk anıtının bulunduğu Cumhuriyet alanına sloganlar atarak yürüdü.

CHP Mersin Milletvekilleri Vahap Seçer ve Aytuğ Atıcı ile BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün de katıldığı yürüyüş boyunca yürüyüşe katılanlar şarkılar söyleyip, halaylar çektiler ve sloganlar attılar.

Güvenlik güçlerinin Kleopatra kapısı yanında ve Cumhuriyet alanına girişte polis kontrolü uygularken, geniş güvenlik önlemleri alındı.

Tertip Komitesi adına konuşmayı ise Macide Boymul yaptı.

Macide Boymul konuşmasında, ''Bugün başını ABD ve AB'nin çektiği emperyalist blok bir kez daha bölgemizde kanlı senaryolar hazırlıyor. Genişletilmiş Büyük Ortadoğu projesi adım adım hayata geçiriliyor'' dedi.

Kutlama sırasında bir genç kız sıcaktan baygınlık geçirince Doktor olan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, tıbbi müdahalede bulundu .
Kaynak: AA