Çiftçiler Türbeleri Gezerek Yağmur Duası Etti

Yozgat'ın Osmanpaşa beldesinde çiftçiler kuraklıktan dolayı hububat ve diğer ürünlerin kurumaması için beldelerinde bulunan türbeleri gezerek yağmur yağması için dua etti.

Çiftçiler Türbeleri Gezerek Yağmur Duası Etti
Yozgat’ta çiftçiler, nisan ayının kurak geçmesi ve ekilen ürünlerin kurumaya başlaması sebebiyle yağmur duasına çıktı. Yağmur duasına çiftçilerle birlikte Yozgat Valisi Necati Şentürk ve İl Müftüsü Nuh Korkmaz da katıldı.

Osmanpaşa beldesinde yağmur duası için bir gün önce bir boğa ve bir koç kurban kesen çiftçiler, kurban etiyle, etli pilav pişirerek belde halkına ikram etti. Öğle namazını müteakip, tövbe istiğfar getirip 2 rekat namaz kılan topluluk, beldede bulunan Emirci Sultan Türbesi'ni ve beldedeki diğer 3 türbeyi ziyaret etti. Topluluk, dua ettikten sonra Emirci Sultan Türbesi önünde toplanarak İl Müftüsü Nuh Korkmaz’ın okuduğu dualara amin dedi.

Yapılan duaların ardından kesilen kurbanların etleriyle pişirilen pilav vatandaşlara ikram edildi. Vatandaşlardan Cafer Yoldaş, nisan ayının kurak geçtiğini belirterek, "Nisan ayında hiç yağmur yağmadı. bahara çıkınca tek bir yağmur yağdı, o da geldi geçti. Hep beraber duaya çıktık. İnşallah duamız kabul olur. Allah da bize yağmuru verir." dedi.

Vali Necati Şentürk, Yozgat’ın yoğun kar yağışlı bir kış mevsimi geçirdiğini belirterek, "Bu tarihe kadar yağmur alamadık. Dolayısıyla yağmur alamadığımız için ekinlerimizde biraz geç büyüme görülebiliyor. Yani böyle giderse ciddi bir kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliriz. Bu sebeple çiftçilerimiz yağmur duasına çıktı, biz de iştirak ettik. İnşallah yağmur yağar. Ancak, ülkemiz su kaynakları yönünden fazla zengin bir ülke değil, bu sebeple boşa akan dereleri en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Bin yıllık süre gelen bir geleneği bugün de burada sürdürdük. Bugün inşallah dualarımız kabul olur." diye konuştu.

Osmanpaşa Belde Belediye Başkanı Çetin Çetiner, havaların çok kurak geçtiğini, ekilen ürünlerin kuruma noktasına geldiğini ifade ederek, "Belde halkımızla birlikte yağmur duasına çıktık, inşallah yağmur yağar." temennisinde bulundu .