Tavşanlı'da Katı Atık Yakma Tesisi Toplantısı

Tavşanlı ilçesine bağlı Çobanköy yakınında kurulması planlanan katı atık yakma tesisiyle ilgili toplantı yapıldı.

Yeşiller Partisi Eşsözcüsü Dr. Ümit Şahin, Tavşanlı Belediyesi Üçgen Düğün Salonu'ndaki toplantıda, tesis için düşünülen araziyi incelediğini bildirdi.

Burasının zararsızlaştırma tesisi olarak ifade edildiğini belirten Dr. Şahin, şöyle konuştu:

''Fabrikalardan çıkan kimyasal atıklara 'toksin', 'zehirli atık' diyoruz. Burasının zehirli atıkların yakılacağı bir fabrika olduğunu gördük. Başında yakma kelimesini kullanıyorlarsa, bu bir yakma tesisidir. Sonunda enerji üretmek istiyorlar. Dolayısıyla bu bir atık yakma tesisidir. Bir evsel atıkların yakıldığı fabrikalar vardır, bir de fabrikalardan çıkan kimyasal atıkların yakıldığı fabrikalar vardır. Bu kimyasal atıkların sayısı 10 milyon civarında. Bunların büyük kısmı sağlığa zararlı. Bir kısmını biliyoruz, bir kısmını bilmiyoruz.''

Toplantının düzenlenmesine öncülük eden Cengiz Hava ise projenin çevreye olumsuz etkileri olacağını ileri sürdü.

Tesisin zararlı olduğuna ilişkin düşüncelerini anlatmalarının engellenmeye çalışıldığını savunan Hava, ''Bu tesisin yapılamaması için mücadele edeceğiz. Kimse kusura bakmasın. Bu ne olduğu belirsiz fabrika için elimizden geldiğince savaşmaya hazırız'' dedi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de toplantı için belediyeye ait düğün salonunu tahsis ettiklerini anımsatarak, katılımcıların görüşlerini dinlemek için toplantıya katıldığını söyledi.

Kaynak: AA