Helikopter, Aramayı Suya Yakın Mesafeden Yapıyor

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde köprünün çökmesi sonucu araçlarla birlikte suya düşerek kaybolan 14 kişiyi arama kurtarma çalışmalarına sabah saatlerinde de devam edildi.

Helikopter, Aramayı Suya Yakın Mesafeden Yapıyor
Balık adamların da katıldığı çalışmalarda askeri helikopter köprünün 400 metre ilerisinde sortiler yaptı. Cuma günü meydana gelen olay sonrasında dün bir kişinin cesedine ulaşılmıştı. Yaklaşık 10 kilometre ileride bulunan ve Meryem Başören’e ait olan ceset gözyaşları arasında defnedilmişti. Olayın 4. gününde de ekipler arama kurtarma çalışmalarına havadan, karadan ve sudan devam etti. Askeri helikopterin havadan aramasına Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü su altı arama kurtarma balık adamları eşlik etti. Zonguldak Valiliği İl afet ve Acil durum Müdürlüğü ekipleri çalışmaları yakından inceledi. Köprünün düşen parçasını kaldırmak için hazırlanan vinç yolunda da çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

SIRIKLARLA ARAMA YAPILIYOR

Çalışmaları su altından sürdüren deniz polisi 14 kişilik ekiple çalışma yapıyor. Samsun, Sinop ve Zonguldak arama kurtarma ekipleri, olayın meydana geldiği günden bu yana 13 kilometrelik alanı taradı. Çalışmalar hakkında bilgi veren deniz polisi dalgıçlarından Atalan Şekerci, “Bir vatandaşın karşı kıyıda bir cisim görmesini söylemesi üzerine çalışmaları buraya yönlendirdik. Bugün su daha da yükselmiş ve debisi de artmış. Ama biz elimizden geleni yapacağız. Yağış olduğu söyleniyor. Yağış bizi etkilemez. Biz zaten sudayız. 4 gündür 13 kilometre boyunca aramalarımızı gerçekleştirdik. Su balçık ve çamur. Görüş mesafesi sıfır. El yordamıyla arıyoruz. Sazlıkların içine sırıklarla yoklayarak bakıyoruz. Samsun, Sinop ve Zonguldak’tan gelen toplam 14 kişilik ekiple çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Su içerisinde 10-15 metrelik çukurlar var. Buralara da gerekli gördüğümüz halde serbest ve ya tüplü dalış yapmayı hedefliyoruz.” dedi Zonguldak Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör ise çalışmaların aralıksız olarak 110 kişilik ekiple sürdürüldüğünü söyledi.