47 Sanatcı Eserlerini Bir Araya Topladı

Bodrum’a bağlı Turgutreis Belde Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi, ilkbahar sergilerinin ilki olan “Bodrum Art Karma Sergisi”ni sanatseverlerle buluşturdu.

47 Sanatcı Eserlerini Bir Araya Topladı
Bodrum Sanat ve Kültür Derneğinin birbirinden değerli 47 sanatçının özgün yorumlarıyla, değişik temalarda, hazırlanan yaklaşık 90 eser rengarenk görsel bir şölen havasında Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi, Mavi Galeri ve Turuncu Kafe Galeride sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Başkan Vekili Funda Akçalı, Belediye meclis üyeleri, birim amirleri, Bodrum Sanat ve Kültür Derneği Üyeleri, Bodrum İlçe Tarım Müdürü M.Ali Bahar, Okul Müdürleri, Araştırmacı yazar Erdoğan Kayalar, Dr. Yaman Cangız ve sanatseverlerin coşkulu katılımıyla gerçekleşti.

Yaklaşık ikiyüz kişinin katılımıyla, Zeynep Çelebi, Nezih Öget’in gitar ve keman eşliğindeki müzik dinletisiyle gerçekleşen açılış kokteylinde Bodrum Art Başkanı Yüksel Güner “ 03 Mart Bodrum Marmara Kolejinde açtığımız karma serginin ardından ikincisini Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezinde açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sanat toplumun en önemli unsurudur. İnsanoğlu demiri, tuncu keşfetmeden mağara duvarlarına resim yapmıştır. Sanat o günden bugüne ulaşmıştır. Sanatçı sanatını yaparken Son derece mutludur ve bambaşka duygular taşır. İkinci mutluluğunu da sergilerde, müzelerde sanatseverlerle paylaşmakla yaşar. Sanatçı ne kadar mutlu olursa o kadar çok eser çıkartır. Bizim amacımızda üyelerimizle birlikte sanat eserlerimizi ulusal çapta sanatseverlerle paylaşmaktır.” dedi.

Sergi 16 Nisan 2012 tarihine kadar Pazartesi-Cumartesi:10.00-20.00 Pazar: 10.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açıktır olduğu belirtildi .
Kaynak: İHA