Yetiştirme Yurdu Çocukları Hatıra Ormanına Fidan Dikti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen ''14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan Dikim Projesi'' kapsamında yetiştirme yurdu ve sevgi evlerinde kalan çocuklar Yuntdağı Sarma köyünde Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ile birlikte fidan dikti.

Yetiştirme Yurdu Çocukları Hatıra Ormanına Fidan Dikti
Proje kapsamında gerçekleştirilen Manisa Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evleri Hatıra Ormanına fidanı dikim törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Manisa Orman İşletme Müdür Vekili Ahmet Dursun ve yurtta kalan çocuklar katıldı.

Fidan dikim töreninde konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Türkiye genelinde başlatılan “14 bin çocuk 14 bin fidan” projesiyle binlerce fidanın toprakla buluşacağını belirterek, “Bugün, kurumlarımızda kalan çocuklarımızın çok güzel bir faaliyetini paylaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Onlar bugün toprakla, ağaçlarla, fidanlarla buluşacaklar. Ama en önemlisi, bir büyük buluşmayı onların elleriyle gerçekleştireceğiz. Çocuklarımız fidanın toprakla buluşmasını sağlayacaklar. Dikilecek fidanların bu dağlara meşe vermesini, üzerine konacak kuşlara barınak olmasını, çocuklarımızın gönlündeki sevgi ağaçlarının yetişmesine de ilham olmasını diliyorum Bu güzel davranıştan dolayı başta çocuklarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

MANİSA'YA SOSYAL HİZMET KÖYÜ
Çocukların mutluluğunu sağlamanın herkesin en büyük sorumluluk ve amacı olduğunu kaydeden Vali Daşöz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıyla birlikte Manisa'da Sosyal Hizmet Köyü kuracaklarını bildirdi. Vali Daşöz, “Bu proje hayata geçtiği zaman hem çocuklarımız mutlu olacak hem de bu proje Türkiye'ye örnek olacak” dedi.

Konuşmaların ardından çocuklar ormanla ilgili şiirler okudu ve bir öğrenci flütle 251 Bin Dev Öğrenci Marşını çaldı. Daha sonra Vali Daşöz ve çocuklar fidan dikerek ilk can suyunu verdiler.Fidan dikim töreninin ardından Yuntdağı'nda çadır kuran izciler ziyaret edildi. Ayrıca törene katılanlara pilav, yaprak sarması ve lokma ikram edildi .
Kaynak: İHA