Öğrenciler Sayısal Bilimler Olimpiyatında Başarılı Olabilmek İçin Yarıştı

Yozgat Özel Ergin Koleji tarafından, her yıl geleneksel hale gelen Sayısal Bilimler Olimpiyatı (SABİO)'nın 9.'su düzenlendi.

Öğrenciler Sayısal Bilimler Olimpiyatında Başarılı Olabilmek İçin Yarıştı
Yozgat genelinde bulunan ilköğretim okullarından 4-5-6 ve 7'nci sınıflarda başarılı öğrencilerin yarıştığı sınava, dün ve bugün bin 400 öğrenci katıldı.

Dört kategoride yapılan sınava, dün 4 ve 5. sınıf öğrencileri katılırken, bugün 6 ve 7. sınıf öğrencileri başarılı olmak için yarıştı.Okul Müdürü Ali Acar, Yozgat genelinde öğrencilerin sayısal olarak matematik ve fen sınavlarında almış oldukları not ortalamasının, Türkiye sıralamasına göre düşük olduğunu söyledi.

Acar, "Bizler de öğrencilerimizin bu yönde sayısal ağırlıklı matematik ve fen bilimleri derslerine ilgiyi artırarak başarılı olmaları yönünde, Yozgat eğitimine katkı sağlamak amacıyla bu yarışmanın bu yıl 9.'sunu düzenledik." dedi.

Büyük illerde, TÜBİTAK tarafından öğrencilere bu yönde yarışmalar ve olimpiyatlar düzenlendiğini, fakat bu yarışmalardan Yozgat’taki öğrencilerin yeterince faydalanamadığını ifade eden Acar, "İlimizde de bu uygulama 9 yıldır devam ediyor. Halkın çok büyük ilgisi var. SABİO artık Yozgat'ta marka haline geldi. Amacımız, Yozgatımızın Türkiye geneli not ortalaması düşük olan sayısal ağırlıklı derse dikkatleri çekmek ve bu dersleri öğrencilerimize sevdirmek." diye konuştu.

Acar, haftaya açıklanacak olan sınavda dereceye giren öğrencilere yönelik birbirinden güzel hediyeler vereceklerini belirtti.

Acar, şöyle dedi: "Ayrı ayrı 4 kategoride sınav yapılıyor. Birincilere Altın madalya ve 2 gün 3 kişilik termal kaplıcada tam pansiyon tatil imkanı hediye ediyoruz. İkincilere, gümüş madalya ve altın hediye, üçüncülere ise bronz madalya ve altın hediye edeceğiz, ilk 40'a giren öğrencilerimize de alışveriş çeki hediye edeceğiz."Öğrenciler sınavda ter dökerken velilere de Özel Ergin Koleji konferans salonunda eğitimci yazar Kadir Akel tarafından 'Mutlu Yaşam ve Çocuk Eğitimi Nasıl Olmalıdır' konusunda slayt eşliğinde konferans verildi.

Veliler, bu etkinlikten dolayı Özel Ergin Koleji'ne teşekkür ederek, kolejin düzenlediği bütün etkinliklerin çok güzel olduğunu, özellikle toplum yararına yapılan etkinliklerin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti .