'Bursa'ya Yeni Bir İlçe Gündeme Gelebilir'

AK Parti Bursa İl Başkan adayı Sedat Yalçın, Nilüfer'in Bursa'nın önemli gelişme bölgesi olduğuna işaret eden Yalçın, "Bu gelişme bölgesine yeni bir ilçe ihtiyacı gündeme gelebilir" dedi.

'Bursa'ya Yeni Bir İlçe Gündeme Gelebilir'
Bursa'da 22 Nisan'da gerçekleştirilecek olan AK Parti 4. Olağan İl Kongresi öncesinde Aday Sedat Yalçın, Bursa'daki 17 ilçenin delegeleri ile buluşuyor. Son olarak Nilüfer ilçesindeki delegelerle bir araya gelen Yalçın, dünya çapında marka olan bir liderin partisinde görev yapmaktan onur duyduğunu söyledi.

Yalçın, "Başbakanımız gerek bölgesinde, gerek de dünyada dikkatle izleniyor. Bir marka ile siyaset yaptığımızı unutmayalım. Ona layık olmak ve onun istikametinde olmak gerek. Onun heyecanına ortak olmalıyız. Onun enerjisini tüketmemek için bütün hassasiyetimizi göstermemiz gerekiyor. Çünkü Türkiye için o bir şans. Gerçekten bir ülkeye 100 yılda bir böyle liderler gelir" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE 15 BİN KİLOMETRE CANLI FAY HATTI VAR"
Deprem riski olan yörelerde kentsel dönüşüm çalışmalarının önemli olduğunu kaydeden Yalçın, "Türkiye'de 15 bin kilometre canlı fay hattı var. Fay hatlarının geçtiği bölgelerde yüzlerce şehir ve Kasaba sık sık depremle yerle bir oluyor. Bizler her yıl milli gelirimizin yüzde 1'ini kaybetmekle karşı karşıyayız. En yetişmiş insan kaynağımızı kaybediyoruz. Gölcük depreminde birkaç saniye içinde Türkiye Cumhuriyeti devleti, milli gelirinin yüzde 15'ini kaybetti. Başbakanımız Van depreminden Sonra il başkanlığı toplantısında açıklamalar yaptı. 'Bizim iktidarımıza mal olsa da bu çürük binaları yıkacağız ve yeniden yapacağız' dedi.

Türkiye'deki bu fay hattı üzerinde yer alan binaların yenileneceğinin işaretidir. Buna göre hepimiz çalışmalarımızı yapmalıyız" şeklinde konuştu.

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yakından takipçisi olacaklarını vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti: "Kentsel dönüşüm çalışmalarını iyi anlatacağız. Kentsel dönüşümleri yaparken şehirleri boğmayacağız. Kentleri güzelleştireceğiz. Kentlerdeki mevcut alt yapı ve ulaşım sorunlarını kökünden çözerek yapacağız. Kentimizi kimliğine uygun yeniden yapacağız. Herkesin istediği bir dönüşüm yapacağız."

"YENİ BİR İLÇE GÜNDEME GELEBİLİR"
Nilüfer'in Bursa'nın önemli gelişme bölgesi olduğuna işaret eden Yalçın, "Nilüfer'de bu gelişme bölgesi ile ilgili siyasi karar alınabilir. Niçin? Çünkü bu gelişme bölgesine yeni bir ilçe ihtiyacı gündeme gelebilir. Nilüfer teşkilatlarının bu konuyu hızlı bir şekilde takip etmesi gerekiyor. Bir noktadan Sonra yeni bir ilçe ile buluşmalı. Bursa'nın geleceği bu yeni ilçe içinde oluşturulmalı. Nilüfer'de hizmet noktasında temel dönüşümlerini Nilüfer mutlaka yapmalı. Bu durum sadece Nilüfer için geçerli değil. Osmangazi’de de bakış bu yönde olmalı. Belki bunu Yıldırım için de düşünebiliriz. Yeni ilçe oluşturulması fikrinin kesinlikle siyasi bir amacı yok. Bu tamamen halka hizmet sunumunun kolaylaştırılmasını sağlayacak bir düzenleme olacak. Halkımıza bunu anlatmayı da unutmamalıyız" ifadelerini kullandı.

"DÜNYA ŞEHİRLERİ ÇOK MERKEZLİ ŞEHİRLEŞME İLE BÜYÜYOR"
Bursa'nın esas cazibe merkezinin Nilüfer'de kurulması gerektiğine dikkat çeken Yalçın, "Bursa'nın Heykel'den ibaret merkezi olmamalı. 2. ve 3. heykeller Nilüfer'de olmalıdır. Yıldırım'da da olmalı. Aksi halde herkes Heykel'e gider ve trafiğin içinden çıkmalıyız. Bütün dünya çok merkezli şehirlerle yönetiliyor. Nilüfer'de de bu çalışmaları mutlaka yapmalıyız. Bunu yapmak ilçe belediyesinin kapasitesiyle mümkün değil. Mutlaka büyükşehir belediyesi ve genel idarenin katkısıyla Nilüfer'i bu projelerle buluşturmalıyız. Bütün yapılan hizmetlerin rant bölgesinin şeffaf bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. Millete hesap verilerek yönetilmesi gerekiyor. Bu konunun da takipçisi olacağız" dedi .
Kaynak: İHA