Bakan Yılmaz, Siyaset Akademisi'nde Ders Verdi

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 'Lider ülke Türkiye-II Siyaset Akademisi'nde ders verdi.

Bakan Yılmaz, Siyaset Akademisi'nde Ders Verdi
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Bakan Yılmaz, Sivas Çeçen Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği'nin açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ırk esasına göre kurulmuş devlet olmadığını söyleyerek, "Hepsinin üzerinde ben bu ülkeye aidim, bu ülkenin vatandaşıyım diyen, ortak geçmişimiz var geleceğimiz de bir olacak diyenlerin oluşturduğu bir cumhuriyettir" dedi.

Derneğin açılışına Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Vali Ali Kolat, AK Parti Sivas MilletvekiliHilmi Bilgin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Çeçenistan Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Emruddin Edilgiriyev, Çeçenistan Kültür Bakanı Dikalu Müzikayev ile davetliler katıldı.

Açılışın ardından Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen 'Lider ülke Türkiye-II Siyaset Akademisi'ne katılan Bakan Yılmaz, burada katılımcılara ders verdi. Akademide konuşan Bakan Yılmaz, "Türkiye'nin bir gerçeği olduğu için net söyleyeyim. Güneydoğu'da sıkıntımız var. Güneydoğu'da busıkıntıda bir şekilde bu ülkenin evlatlarının bir kısımları ellerine silah verilerek dağa gönderildi. Hiçbir ülkede elinde silah olup da hiç kimse dağlarda gezemez. Dolayısıyla silahlı kuvvetlerimizin ve güvenlik güçlerimizin verdiği mücadeleler sonrasında bunlardan hayata veda edenler oldu. O dönemlerde onların anneler, babaları, yakınları 'Bu bizim evladımızdır' diye sahip çıkamazdı. İyi bir hal değildi. Sonuçta ateş düştüğü yeri yakar. Anne için evladının hukuka aykırı suç örgütüne karışmış olupolmaması da önemli değil. Acısını sahiplenemez durumdaydı. Ama şimdi 'Pekala bu benim evladımdır' diyor. Türkiye'nin dört bir yanındaki analar ağlamasın diyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz'ın, Sivas Çeçen Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Halk Dansları Topluluğu tarafından düzenlenen 'Kardeş şehirlerin vuslat gecesi' programına katılarak karayolu ile Ankara'ya gideceği belirtildi .
Kaynak: İHA