CHP Milletvekili Demir, Bodrum Çöplüğünde İnceleme Yaptı

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Bodrum'un çöp toplama alanında incelemelerde bulundu.

Milletvekili Demir, Bodrum CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk ve kadın kolları üyeleriyle Yokuşbaşı mevkisindeki çöp toplama alanına gitti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan ve çöplüğün durumunun içler acısı olduğunu belirten Demir, ''Yıllardan bu yana bu sorun çözülemiyor, bu sağlık sorunu ortadan kaldırılamıyor'' dedi.

Bodrum'un turizm bölgesi olarak Antalya'dan sonra Türkiye'nin en önemli yeri olduğuna işaret eden Demir, ilçenin çok ciddi çevre sorunları yaşadığını savundu. Demir, şöyle konuştu:

''Özellikle mavi yolculuğun duraklarından Kissebükü, Kızılağaç'taki taş ocaklarıyla Bodrum ciddi çevre sorunları yaşamaktadır. Sorunların başında çöp sorunu ve kıyılarımızın hızla kirlenmesi geliyor. Güvercinlik ile Güllük arasındaki alanların sermaye ve çıkar gruplarının istekleri doğrultusunda, turizm alanı ilan edilmesi de düşündürücüdür.''

Bodrum bölgesinde kış aylarında 200 bin, yaz aylarında ise 1 milyona yakın kişinin yaşadığını kaydeden Demir, bu nedenle çöp sorunu yaşandığına dikkati çekti. Atıklarla ilgili çeşitli çalışmalar yapılmasına rağmen, bir çözüm bulunamadığını ifade eden Demir, belediyenin sorunun çözümü için kendisine verilen görevi başaramadığını iddia etti.

Milletvekili Demir, daha sonra çöplük alanında çalışan ve o bölgedeki barınaklarda yaşayan işçileri ziyaret etti. Çöplük alanında yaşamak zorunda kalan çocukları görünce şaşırdığını anlatan Demir, çocukların sağlıksız ortamdan kurtarılması gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA