Bakan Eroğlu: Denizli’ye 3 Milyar Liralık Yatırım Yaptık

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Denizli’ye hükümet olarak yaptıkları 3 milyar liralık yatırımın 800 milyonunu bakanlığının yaptığını söyledi.

Bakan Eroğlu: Denizli’ye 3 Milyar Liralık Yatırım Yaptık
Denizli Özel İdaresi'nin 8 milyon lira yatırımla satın aldığı yeni iş makineleri için EGS Kongre ve Kültür Merkezi fuar alanında hizmete alma töreni düzenlendi.

Törene AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan ve İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin katıldı.

Denizlililerin adeta ekmeğini taştan çıkaran insanlar olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, “Denizli'ye ne yapılsa azdır. Denizli'ye, bakanlık olarak büyük yatırımlar yaptık. Toplam 3 milyar lira yatırımın 800 milyonunu bakanlığımız karşıladı. Buna barajlar, göletler, sulama tesisleri, kamulaştırma yatırımları dahil, belediyelerin ve özel idarelerin yatırımları ise hariç. Sulamalarda yüzde 81 ortalamaya ulaştık. Bu ortalama, Türkiye ortalamasının çok üstünde. 23 tane gölet ve sulamanın da temelini atacağız, parası hazır.” dedi.

Köylere il özel idareleri tarafından götürülen hizmetler hakkında bilgi veren Eroğlu, buralarda çocuk oyun alanları ile ilgili bir hatırasını da anlattı: “Bir baktım, çocuk oyun alanlarında yaşlı teyzeler, nineler dahi oynuyor kayıyor. Şaka yaptım, 'Siz neden kayıyorsunuz?' diye. 'Biz bunları görmedik, çocukluğumuzu yaşayamadık, o zaman böyle bir imkân yoktu.' dediler. Hakikaten bu çocuk oyun gruplarının ne kadar önemli olduğunu o zaman anladım.”Konuşmaların ardından, Denizli İl Özel İdaresi’nin araç parkına dahil edilen iş makinelerinin kurdelesi kesildi. Bakan Eroğlu, bir iş makinesinin şoför mahalline girerek poz verdi .