Zonguldak'ta köprü çöktü: 15 kayıp

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Filyos çayı üzerinde bulunan köprü çöktü. Köprü üzerinde bulunan bir minibüs ve bir otomobil çaya düştü. Olayda kaybolan 15 kişiyi arama çalışmalarına devam ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yaptığı açıklamada, tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Zonguldak'ta köprü çöktü: 15 kayıp
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan Filyos çayı üzerindeki köprünün 150 metrelik bölümü henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü.

Olay sırasında köprü üzerinde bulunan bir otomobil, bir minibüs ve 5 yaya vatandaş çaya düştü. Otomobilde bulunan iki kişi iş makinesinin yardımıyla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Minibüsün içinde bulunan aralarında Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in babası ve yeğeninin de olduğu 10 kişi kayboldu. Olay sırasında köprü üzerinde bulunan 5 yayadan da haber alınamıyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece helikopter desteğiyle çalışmalara devam edildiğini, sabah erken saatlerde de jandarma, itfaiye ve afet müdürlüğü ekiplerinin çay yatağında aramalara başladığını söyledi.

Köpekli arama ekiplerinin de çalışmalara katıldığını anlatan Güngör, şunları kaydetti: ''Kayıplardan 10 kişinin minibüs yolcusu, diğer 5 kişinin ise köprüden yaya geçen vatandaşlar olduğunu belirledik. Suyun debisi çok fazla artmış. Çok büyük miktarda su geliyor, çalışmalarımız gün boyunca devam edecek. Suya şu an tehlikeli olduğu için dalış yapılamıyor. Debi çok yüksek ve görüş yok.''

Güngör, suyun derinliğinin 5-8 metre arasında değiştiğini belirterek, ''Çöken blokların vinçle kaldırılmasının mevcut köprüye de zarar vereceği düşüncesiyle izin verilmiyor. Blokların birinin ağırlığı 200 ton civarında. Minibüsün bunların altında olma ihtimali var. Ancak biz aracın sürüklendiğini tahmin ediyoruz'' dedi.

Bakan Çelik: Çaycuma'da Bütün İmkanlarımızı Seferber Ediyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde köprünün çökmesi sonucu kaybolan 15 kişiyi arama çalışmalarına katılarak, yetkililerden bilgi aldı.

Olay yerine gelerek köprüde inceleme yapan Bakan Çelik, daha sonra Çaycuma Devlet Hastanesine giderek, yaralı kurtulan otomobil sürücüsü Seyfi Şener ve sürücü Suat Özcan ile olayda babası kaybolan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından köprünün kenarında kurtarma çalışmalarını bekleyen acılı vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Faruk Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Su debisi çok yüksek. Maalesef hiç beklenmedik bir olayla karşı karşıya kaldık. İnşallah sağlıklı bir şekilde, haber alınamayan 15 vatandaşımıza ulaşırız.” dedi.

Çöken köprünün yakınına taş dolgu yapılarak beton kütlenin kaldırılacağını ifade eden Bakan Çelik, “Gerek dalgıçlar, gerek botlar ve gerekse helikopter ile denize kadar arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Buradaki köprü kütlesinin kaldırılması konusunda teknik adamlar, diğer sağlam köprüye de zarar vereceğini söylüyor. Çünkü kütleyi kaldırırken diğer köprünün de yükü taşıyamayacağı endişesi hakim. Yan tarafta bir dolgu yeri yapılarak o kütle oradan kaldırılacak. Şu anda bununla ilgili çalışma yapılıyor.” diye konuştu.

BÜTÜN TEKNOLOJİK İMKANLARI SEFERBER ETTİK

Zonguldak’ta ellerindeki bütün imkanları seferber ettiklerini kaydeden Çelik, şunları söyledi: “Görgü tanıkları minibüsün sürüklendiğini gördüklerini söylüyorlar. Ama her ihtimale karşı çöken beton kütlenin kaldırılması gerekiyor. Yanda taş dolgu yapılarak ve zemin sağlamlaştırılarak kütleyi almaya çalışacağız. Elimizdeki bütün teknolojik imkanlar Ankara’dan Zonguldak’a kadar kullanılıyor. Belli ki suyun debisi fazla. Çökmenin sudan dolayı köprünün ayağının boşa çıkarılmasından kaynaklandığını düşünüyoruz.” Olayda babası Kemal Gülşen’in de minibüsün içinde olduğunu öğrenip fenalaşan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ile yaralı şahısları hastanede ziyaret ettiğini dile getiren Çelik, “Belediye Başkanımızı da hastane de ziyaret ettik. Durumu iyi, tansiyonu kontrol altında. Şu anda hastanede biraz daha kalmasında fayda var. Ama tabi kolay bir şey değil, babası için o da endişe taşıyor. İnşallah taşıdığımız endişeyi yaşamayız.” şeklinde konuştu.