Uşak Valisi Özdemir Çakacak İl Genel Meclisini Ziyaret Etti

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Özel İdare olarak vatandaşa hizmetin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade ederek “Bütçe denkliğine bakıldığında bütçesini en verimli kullanan özel idareler arasında yer alıyoruz” dedi.

Uşak Valisi Özdemir Çakacak İl Genel Meclisini Ziyaret Etti
Uşak Valisi Özdemir Çakacak, İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantılarının beşinci birleşimini izledi. Meclis oturumunun ardından bir konuşma yapan Vali Çakacak, asfalt çalışmaları, ZEKA projeleri mikro kredi uygulamaları ve KÖYDES yatırımlarını değerlendirdi. Konuşmasında İl Genel Meclisi üyelerine verdikleri katkı nedeniyle teşekkür eden Vali Çakacak, “Özel İdare imkanlarıyla 2011 yılında 148 birinci ve ikinci kat asfalt yaptık. KÖYDES ödeneğini de kattığımızda toplam asfalt çalışmamız 300 kilometreyi aştı” dedi.

Konuşmasında mikro kredi uygulamasının önemine değinen ve bugüne kadar yaklaşık 400 kadına kredi desteği verdiklerini anlatan Vali Özdemir Çakacak, “Özel İdare olarak vatandaşlarımıza hizmetin en iyisini sunmanın gayreti içindeyiz. Uşak Özel idaresi denk bütçe yapan ve bütçesini en verimli kullanan özel idareler arasında yer alıyor. 2011’de 148 kilometre birinci ve ikinci kat asfaltın yanı sıra, 300 kilometre stabilize yol yaptık. Köy yolu bakımı, kilitli parke döşeme projesi gibi önemli hizmetler gerçekleştirdik. Köylerimizde çocuk oyun grupları kurduk. Muhtarlarımıza bilgisayar ve yazıcı dağıttık. Bu hizmetlerin yapılmasında meclis üyelerimizin de katkısı var. Ayrıca mikro kredi uygulaması ile 400 kadınımıza kredi desteği sağladık. Mikro kredi uygulamasını önemsiyoruz. Çünkü bu kredi desteğinden faydalanan hanımlarımız hem aile bütçesine katkı sunuyor hem de sosyal statü kazanıyor. Verdiğimiz bu küçük krediler sayesinde hanımlarımız güzel projelere imza atıyor. 2012 yılında da bu uygulamaya önem vermeye devam edeceğiz” dedi.

Ardından meclis üyeleri Vali Özdemir Çakacak’tan yapılan hizmetler hakkında bilgi alarak yapılmasını istedikleri çalışmaları dile getirdiler .