Suriye'deki Gelişmeleri Takip Ediyorlar

Suriye'de yaşanan iç çatışmadan kaçarak Hatay'a gelen bazı siviller, oradaki yakınlarıyla internet ortamında görüşerek gelişmeleri an be an takip ediyorlar.

Suriye'deki Gelişmeleri Takip Ediyorlar
Esad'ın askerinden kaçarak geldiği Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki çadır kente yerleştirilen Şeyh Semir İbrahim, geride kalan yakınlarıyla sürekli irtibat halinde. Yerleştirildikleri çadır kentte yaşananlar, yaralı olarak hastaneye getirilenler ve devam eden kaçışlarla ilgili sürekli Suriye'deki yakınlarını bilgilendiren İbrahim, orada yaşanan gelişmeler hakkında da an be an bilgi alıyor. İnternet ortamında en güvenilir buldukları Skype programı üzerinden sesli olarak görüşmelerini sürdüren İbrahim,Suriye'den gelen son görüntüleri de yine internet ortamından dünyaya paylaşıyor.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Semir İbrahim, Esad'ın ölüm saçması nedeniyle kaçarak Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

İbrahim, "Esad'ın zulmünden kaçtık. Suriye'de kalan akraba ve dostlarımız var. Onların hayatlarından endişe ediyoruz. Ben de burada internet ortamında yaşanan gelişmeler hakkında Suriye'deki akrabalarımdan bilgi alıyorum" dedi .