Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Matur Açıklaması

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Anadolu Ajansı'nın bugün dünyanın önde gelen haber ajansları arasında yer aldığını bildirdi.

Matur, AA'nın kuruluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, AA'nın Türkiye'nin öncü kuruluşlarından biri olduğunu ve dünyanın da önemli haber ajansları arasına girdiğini anlattı.

AA'nın, Türkiye için önemli bir yapı taşı olduğunu kaydeden Matur, mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Kurtuluş Savaşı sırasında Anadolu'nun sesini tüm dünyaya duyurmak amacıyla büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 6 Nisan 1920'de kurulan AA, bugün 92. yıl dönümünü kutluyor. Sadece Kurtuluş Savaşı süresince değil, 92 yıllık varlığı süresince Anadolu'nun sesi olmaya devam eden AA, bugün artık dünyanın önde gelen ajansları arasında yerini almıştır. AA, Türk basınının yanı sıra dünya basının da önemli haber kaynakları arasına girmiştir.

İlkeli ve tarafsız habercilikten ayrılmadan onlarca yıl varlığını sürdüren AA'nın, son yıllarda gerçekleştirdiği atakları ve gazetecilerin eğitimi için başlatılan çalışmaları takdire şayandır. İlimizde de 2011 yılında AA Sakarya Bölge Müdürlüğü'nün kurulması ve bölgemizin haberlerinin tüm dünyaya duyurulması bizler için gurur kaynağıdır.Bu vesileyle AA'nın 92. yaş gününü kutluyor, büro ve bölge çalışanlarınızla birlikte başarılarınızın devamını diliyorum.' '