Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır Açıklama Yaptı

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 6. Doğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarı'na, çevre illerle birlikte, İstanbul, İzmir, Bursa ve Adana gibi illerden de katılım olduğunu söyledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre Çakır, Gürcistan'ın Acaristan Özerk Bölgesi Tarım Bakanı Donara Surmanidze ile birlikte, Mişmiş Park fuar alanındaki stantları ziyaret etti.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen tarım fuarının büyük bir coşkuyla açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Çakır, ''Fuara, çevre illerle birlikte, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Adana gibi illerden de katılım var'' dedi.

Çakır, belediyeye bağlı Kültür A.Ş'nin düzenlediği tarım fuarının bir önceki yıla göre daha başarılı geçtiğini vurgulayarak, katılımcı firmaların ve ziyaretçilerin ilgisinin bunu gösterdiğini dile getirdi.

Bakan Donara Surmanidze'nin fuarı gezerek Malatya ile ilgili bilgiler alacağını ifade eden Çakır, şunları kaydetti:

''Acaristan'la Malatya arasında yatırımcıların karşılıklı olarak ticari anlamda nasıl gelişmeler sağlanabilir- Acaristan'da eksik olan yatırımlar ve yatırımcı için uygun olan sektörleri nelerdir- Sayın Bakan bu gibi konularda müzakereler yapacak. Özellikle soğuk hava deposu işletmeciliği anlamında önemli bir eksiklik olduğunu bahsettiler. Bazı firmalarla görüşerek Acaristan'a yatırıma davet edecek. Aramızdaki ilişki ekonomiyle sınırlı kalmayacak. Daha önce de birçok festivalimize Acaristan'dan ekipler geldi. Ülkelerinin kültürlerini tanıttılar.''

Malatya'ya ilk defa geldiğini belirten Acaristan Tarım Bakanı Donara Surmanidze de, davetten dolayı Malatya Valisi Ulvi Saran ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür etti.

Surmanidze, ''Burada yerel yetkililerle, katılımcı firmalarla ve vatandaşlarla görüşmeler yapacağız. Bu başlangıçtan hareketle Acaristan ile Türkiye arasında ticari, kültürel ve tarımsal ilişkilerin kurulmasını temin edeceğiz. Yaptığımız görüşmelerde bütün insanları hem turistik hem de ticaret yapmak amacıyla Acaristan'a davet edeceğiz'' diye konuştu.