Kulüplerarası Büyükler Türkiye Şampiyonası Samsun'da Başladı

Kulüplerarası Büyükler Türkiye Badminton Şampiyonası Samsun'da başladı.

Atatürk Spor Salonu'ndaki şampiyonaya 24 kulüp ve yaklaşık 200 sporcu katılıyor. Şampiyona, 8 Nisan'da sona erecek.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, şampiyonaya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, müsabakaların çok çekişmeli ve heyecanlı geçeceğini belirterek, ''Burada şampiyon olacak kulüp 29 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Macaristan'da yapılacak Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda ülkemizi temsil edecek'' dedi.

Federasyon olarak sosyal sorumluluk alanında proje ürettiklerini dile getiren Özmekik, şöyle devam etti:

''Buradan 35 okulumuza Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'ın adına badminton raketi dağıttık. Bakanımız sayesinde bu okullarımız badminton eğitimine başladılar. Uluslararası anlamda branşlar arasında federasyonumuz 157 madalya ile geçen sene 5 federasyon arasına girdi. Yine biz antrenör sayısında Türkiye'de bütün branşlar ve federasyonlar arasında, 12 bin antrenörle ikinci federasyonuz. Özellikle cezaevinde yaklaşık 3 bin civarında hükümlü ve tutukluya eğitim veriyoruz. Yine yatılı bölge okullarında badminton eğitimi vermekteyiz. Diyanet İşleri Başkanlığı ile yaptığımız protokolle yazın Kuran kurslarında badminton eğitimi vereceğiz. Yine doğudaki illerde 'Taş atma tüy topu at' isimli projemiz devam ediyor. En büyük hedefimiz 2012 Londra Olimpiyatlarına oyuncu göndermek.''

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na katılacak Ankara Büyükşehir Belediyesi Egospor Kulübü oyuncusu Neslihan Yiğit ise olimpiyatlara gidebilmek için çok yoğun çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaların karşılığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi .