Kızıltepeli Öğrencilere Çanakkal'eye Uğurlandı

Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü, 35 öğrenciyi Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etmek üzere Çanakkale’ye götürdü.

Kızıltepeli Öğrencilere Çanakkal'eye Uğurlandı
Uğurlama töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı öğrencilere seslenerek, "Bastığınız yeri toprak sanmayın, tanıyın.” dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından planlanan, İlçe milli eğitim müdürlüğü ve Kaymakamlıkça da desteklenen proje kapsamında; daha önce şehir dışına çıkmamış öğrencilere öncelik verildi.

Proje kapsamında Kızıltepe’deki okullardan seçilen 35 öğrenci, iki öğretmen ve 6 polis eşliğinde Çanakkale’ye yolcu edildi. İlk kez Çanakkale’ye gitme fırsatı bulan öğrencilerin heyecanı gözden kaçmadı. Örencileri uğurlamak üzere milli eğitim müdürlüğü binası önünde uğurlama töreni düzenledi.

Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, projeyi planlayan ilçe emniyet müdürlüğü yetkilileriyle birlikte öğrencilerin bu arzusunun gerçekleşmesine vesile olan İlçe Kaymakamı Erkaya Yırık’a eğitim camiası ve öğrenci aileleri adına teşekkür etti.
Konya, Bursa ve Çanakkale’yi ziyaret edecek olan öğrenciler açısından söz konusu ziyaretin hayatlarında önemli bir başlangıç olacağını ifade eden Bahçıvancı, “Dünya tarihinde ve insanlığın kalbinde paha biçilmez bir yeri bulunan Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanıldığı mukaddes toprakları ziyaret edecekler. Tıpkı milli şairimizin dediği gibi; ‘bastığınız yeri toprak sanmayın, tanıyın. Düşünün o altında binlerce kefensiz yatanları.’ O yatanlar ki; sizin, bizim ve hepimizin dedeleridir. Belli bir disiplin ve nizam içerisinde size refakat eden polis memuru ağabeyleriniz ve öğretmenlerinizin sözünden çıkmadan iyice gezin ve gezinin tadını çıkarın. Sizden tek bir isteğim var. Şehitlikte göreceğiniz her Mardinli veya Kızıltepeli şehit dedelerimizin mezarları başında fotoğraf çektirip bana ve öğrenci arkadaşlarınıza gösterip, yaşadıklarınızı anlatmanız olacak.” şeklinde konuştu.

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, Milli Eğitim Şube Müdürü Şükrü Yücedağ, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden Başkomiser Seyit Ali Kalkan ve öğrenci ailelerinin de hazır bulunduğu uğurlama töreninde ilk kez ilçe dışına çıkan öğrenciler ve aileleri arasında duygusal anlar da yaşandı .