Kardeş Okul Öğrencileri Bir Araya Geldi

Pınarbaşı İlçesinde kardeş okulların öğrencileri bir araya geldi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce bu yıl başlatılan kardeş okullar projesi kapsamında Pınarbaşı Çok Programlı Lisesi ile Solaklar Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri Pınarbaşı Çok Programlı Lisesinde biraraya geldi.

Solaklar Köyü İlköğretim Okulu'nun 1. kademe öğrencileri, Pınarbaşı Çok Programlı Lisesi'nin sınıflarını gezerek liseli büyükleri ile bilgi alışverişinde bulundular.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan ile Müdür Yardımcıları Ali Barut ve Reyhan Fırat da Solaklar Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Osman Karabörk ve öğrenciler daha sonra Pınarbaşı Öğretmenevinde öğlen yemeğinde bir araya geldiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan, kardeş okullar projesini ilk kez bu yıl hayata geçirdiklerini belirtti.

Bütün ilçe ve köy okullarını kardeş okullar projesine dahil ettiklerini ifade eden Arslan, ''Bu projeyi tasarlarken köy okullarını ilçe okullarına kardeş yaparak projenin daha anlamlı olmasını sağladık. Bu projede amaç okul öğrencilerini ve öğretmenlerini birbirine kaynaştırmak. Öğrenciler bir araya gelerek okullarının fiziksel ihtiyaçlarını da karşılıklı yardımlaşarak gidermeye çalışıyorlar. Bundan sonra programlarımız daha da yoğunlaşarak devam edecek'' dedi .