Erzurum Da Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Etkinlikleri Yapılacak

’Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenme Politikalarının Tanıtımı ve Koordinasyonu İl Danışma Toplantıları’ 11-12 Nisan 2012 tarihlerinde Erzurum’da gerçekleştirilecek.

AB uygulamaları doğrultusunda gerçekleştirilen ve 43 ili kapsayan projenin bölgesel koordinasyon ofisleri Kayseri, Şanlıurfa ve Erzurum olacak.

11 Nisan 2012 günü saat 09:00 da Palan Otel de bir basın toplantısı düzenlenecek ve proje çalışmaları başlayacak. Düzenlenen bu toplantıya; Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi rektörü Profesör Doktor Hikmet Koçak, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doçent Doktor M. Kemal Biçerli, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, ilçe kaymakamları, belediye başkanları kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılacaklar.

Türkiye de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi ile her türlü öğrenmeye değer vermek üzere tasarlanmış bir sistem kapsamında, istihdam fırsatlarının artırılması için bireylerin eğitime erişmelerinin desteklenmesi, AB uygulamaları doğrultusunda Hayat Boyu Öğrenme respektifleri temelinde bir kurumsal çerçeve ve kapasite oluşturulması hedefleniyor .