Engelsiz Aslanlar TED Koleji'nde Miniklerle Buluştu - Ankara

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, TED Ankara Koleji'nde miniklerle buluştu.

Engelsiz Aslanlar TED Koleji'nde Miniklerle Buluştu - Ankara
TED Ankara Koleji anaokulu sınıfı ile buluşan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, öğrencilerden büyük ilgi gördü. Takım oyuncuları miniklere kendilerini tanıttı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Takım koçu olan Sedat İncesu'nun kendini tanıtması sırasında boyunun 2 metre 5 santim, giydiği ayakkabının 50 numara ve kilosunun 175 kilogram olması anaokulu öğrencilerinin ilgisini çekti. Engelli oyuncular, çocuklardan gelen "Topu potaya nasıl sokabiliyorsunuz?","Tekerlekli sandalye ileoynamaya kaç yılda alıştınız?" şeklindeki sorulara cevap verdi. Oyuncalara gelen sorular arasındaki en dikkat çekeni ise küçük Zeynep'in "Normal basketbol ile tekerlekli sandalyede oynanan basketbolun kuralları aynı mı?" sorusu oldu. Anaokulu öğrencisi Zeynep'in sorusu takım oyuncuları ve salondaki izleyicileri tebessüm ettirdi.

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın kurulduğu 5 yıldan beri 5 Türkiye Şampiyonluğu, 3 Avrupa Şampiyonluğu ve 3 Dünya Şampiyonluğu kazandığının açıklanması salon içerisinde seyircilerin alkışları ile karşılık buldu. Daha sonra takım oyuncuları arasında bir basketbol maçı yapıldı. "Atmacalar" ve "Engelsiz Kaplanlar" isimli iki takım oluşturularak minik öğrencilerin heyecanlı bakışları ve tezahüratları arasında kıran kırana bir mücadele sergilendi. Maçı "Atmacalar" ve Engelsiz Kaplanlar"berabere bitirdi. Maç sonrasında öğrenciler takım oyuncularına hediye verdi.

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın Koçu Sedat İncesu, başarıyı hissetmenin gurur verici bir durum olduğunu ifade etti ve başarılarının işlerini iyi yapma ve çok çalışma ile ilgili olduğunu söyledi.

"Takımı maçlara hazırlarken zorluk çekiyor musunuz?" sorusunu ise İncesu, "Zorluk çekmiyoruz, diğer takımlar nasıl zorluklar yaşıyorsa bizde o zorlukları çekiyoruz" dedi.

İncesu, sporun zor bir şey olduğunu ve maça kadarki bölümlerin iyi geçirilmesi halinde maçların da kolay geçtiğinikaydetti.

Takım içindeki motivasyonu aynı tutmanın zorluk kattığını belirten İncesu, "Motivasyonu sürekli aynı seviyede tutmak asıl zorlayan şey, bunu da iyi becerdik diye düşünüyorum" dedi

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncusu Fikri Gündoğdu ise başarılarını çok çalışmaya borçlu olduklarını ifade etti.

Gündoğdu, "Çok çalışıyoruz, disiplinli çalışıyoruz, çalışınca her şey oluyor" diye konuştu.

Antrenmanların yorucu geçtiğini ifade eden Gündoğdu, "Sadece yorgunluk var. Onun dışında bir zorluk yok. Bu bizim işimiz" şeklinde konuştu