Dünyaca Ünlü Hafızlardan Kur’an-ı Kerim Ziyafeti

İlkadım Belediyesi’nin düzenlediği Kur’an-ı Kerim ziyafetine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Dünyaca Ünlü Hafızlardan Kur’an-ı Kerim Ziyafeti
Yaşar Doğu Spor Salonu’na sığmayan yüzlerce vatandaş, programı salon dışına kurulan sinevizyonlardan izlemek zorunda kaldı. Programa katılan dünyaca ünlü hafızlar, okudukları Kur’an-ı Kerimlerle gönülleri mest etti. Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, Kur'an'ın, müminin Rabbi ile rabıtası olduğunu söyledi.

Samsunlu Hafız’ı Kurra Numan Demirbaş, Ankara Kocatepe Camii İmamı Hafız Ali Tel, Azerbaycanlı Hafız İlkin Hesenzade, Bosna Hersek Eski Cumhurbaşkanı Bilge Kral lakaplı Aliya İzzetbegoviç’in savaş yıllarında korumalığını yapmış Zagrep Camii İmamı Bosnalı Hafız’ı Kurra Aziz Alili, dünyaca ünlü Hafız Abdülbasit Abdüssamet’in öğrencisi Mısırlı Muhammed Buhayri, kıraatleri ile dinleyenleri manevi yolculuğa çıkardı. Türkiye Ezan okuma birincisi Ankara Kocatepe Camii İmamı Hafız Ali Tel’in okuduğu Ezanı Muhammediye ise dinleyenleri duygulandırdı.Samsun Müftüsü Yard. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. Müftü Öztürk, “Kur'an-ı Kerim, müminin rabbiyle rabıtası olan, geldiği toplumu dönüştüren ve tarihi değiştiren, okunan bir söz olarak vahyedilen, okunmasıyla ibadet edilen, dinlenmesi imanı artıran ve gönülleri huzura erdiren bir kitaptır.” dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Necatttin Demirtaş ise “Asfalt yol, kaldırım, temizlik ve park bahçe gibi rutin hizmetlerin dışında sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini de yerine getiriyoruz. Maddi hizmetlerin yanında manevi zenginliklere, sosyo-kültürel faaliyetlere de önem veriyoruz. Fiziki belediyeciliğin gerektirdiği hizmetleri bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlerle taçlandırıyoruz.” ifadelerini kullandı. Kur'an ziyafetinin sonunda ülkücü hareketin merhum lideri Alparslan Türkeş'in 15. ölüm yıldönümü dolayısıyla ruhuna hatim duası da okundu. Programda İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve eşi Lütfüye Demirtaş, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, Samsun Müftüsü Yard. Doç. Dr Hayrettin Öztürk, Canik İlçe Müftüsü Şakir Pinal, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Samsun Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Batuhan Örs, İlkadım Belediyesi Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları Kamuran Toker, Burhan Taş, Ali Özmen, Cemal Kulein, başkan danışmanları, daire müdürleri de hazır bulundu .