Didim'de İngilizlerden Dernek Yararına Tiyatro Oyunu

Didim ilçesinde bir grup İngiliz, Noel kutlamaları kapsamında ilçede faaliyet gösteren ''Çocuklar Ağlamasın Derneği'' yararına ''Senin gibi biri'' adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Yaklaşık dört yıldır yaptıkları tiyatro gösterisi ile derneğe maddi ve manevi destek veren 10'u kadın 6'sı erkekten oluşan İngiliz oyuncu grubu, ''Senin gibi biri'' adlı 90 dakikalık oyunu İngilizce olarak sahneye koydu.

Oyunda, Didim'e yerleşmiş bir ailenin işlettiği mekanda, İngiltere'den ''eşlerinden ayrı'' olarak gelen turistlerin yaşadığı maceralar, müzikal ve komedi halinde tiyatro severlere sunuldu.

Oyunu, Didim Jandarma Komutanı Yüzbaşı Tuncay Akgün ve eşi Gülçin Akgün, Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak ve eşi Cavide Çaylak ile Didim'de yaşayan İngilizler izledi.

Didim Çocuklar Ağlamasın Derneği Başkanı Yaşar Çelebi, oyundan elde edilen gelirin derneklerine bağış olarak verileceğini, bununla tespit ettikleri ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitimine katkıda bulunulacağını belirterek, oyunu organize eden İngiliz gruba teşekkür etti.

Çelebi, ''Didim'de yaşayan İngiliz vatandaşlarımız, sadece çocuklara değil, doğa ve hayvanlara da büyük katkı sağlıyor, destek veriyorlar. Her türlü sosyal faaliyetlere katkıda bulunan bu duyarlı insanlara teşekkür ediyor, desteklerinin bu zamana kadar olduğu gibi her yönde devam etmesini diliyoruz'' dedi.
Kaynak: AA