Bulgaristan’ın Nesebar Kenti Heyetinden Safranbolu’ya Ziyaret

Bulgaristan’ın Karadeniz’e kıyısı olan Nesebar Kenti Belediye Başkanı ve Başkan Yardımcıları Safranbolu’yu ziyaret ederek Başkan Aksoy’la bir araya geldiler.

Bulgaristan’ın Nesebar Kenti Heyetinden Safranbolu’ya Ziyaret
Safranbolu Belediyesine yapılan ziyarette konuklarıyla yakından ilgilenen Başkan Aksoy, misafir belediye başkanıyla bir de ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve kültür paylaşımının arttırılmasına dönük anlaşma imzaladı.

Nesebar’dan gelen heyet arasında Belediye Baskanı Nikolay Kırılov Dımıtrov ve eşi Nurcivan Ferat Dımıtrova, UNESCO ile Kültür ilişkileri yetkilisi Emil Borısov Nıkolov ve Milko Apostolov Kupenov, Turizm ve Ticaret Belediye Başkan Yardımcısı Lazar Lubenov Yapadcıev, Belediye Mülkiyet Belediye Başkan Yardımcısı Vıktor Borısov Borısov, Finans için Belediye Başkanı Yardımcısı Ivan Staykov Gurgov, Gazeteci Maksim Vasilev Momcilov yer aldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Bu payda tarihi mirasımızı korumak. Nesebar’da olduğu gibi Safranbolu’da tarihi mirası koruyarak Dünya Miras Listesinde yer alan bir kentimiz. Balkan coğrafyasında tarihi mirasını koruyan, sivil mimarisini koruyan kentleri bir araya getirerek, bir tecrübe ve bilgi paylaşımı yönünde uluslar arası bir anlaşmayı da yapmayı arzu ediyoruz. Bu fikrimi 2009 yılında Tekirdağ’da düzenlenen Balkan Sempozyumunda da paylaşmıştım. Cumhurbaşkanlığımızın bu konuda bir çalışması var. Cumhurbaşkanlığımızın destekleriyle bu projeyi hayata geçirmeyi düşünmekteyiz. Projenin de önümüzdeki yıllarda faaliyete geçmesini ümit ediyoruz” dedi.

Nesebar Kenti Belediye Başkanı Nıkolay Kırılov Dımıtrov ise, “Nesebar şehri de UNESCO’ya üye olarak yer alıyor. İki şehrin ortak özellikleri var. İlişkilerimizi daha da geliştirerek sürdürmek istiyoruz. Safranbolu’da bulunmaktan dolayı oldukça mutluyuz” diye konuştu.

Başkan Aksoy konuşmaların ardından Osmanlı yemenisi, SAKEM tarafından yapılan Osmanlı kıyafetli kadın figürünün yer aldığı sanatsal bir cam mozaik çalışması hediye ederken Nesebar Belediye Başkanı da Başkan Aksoy’a bir plaket ve Nesebar’a ait bir yağlı boya çalışması takdim etti .