Bakan Eroğlu, Yenicekent İletim Kanalının Temelini Atacak

Denizli Büyük Menderes Cindere Projesi kapsamında yer alan Yenicekent İletim Kanalı'nın temeli, yarın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atılacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Orman ve Su işleri Bakanlığı'nın, Türkiye'nin önemli sulama projelerini bir bir hayata geçirdiği belirtildi.

Denizli Büyük Menderes Cindere Projesi kapsamında yer alan Yenicekent İletim Kanalı'nın temelinin, Bakan Eroğlu tarafından atılacağı dile getirilen açıklamada, temeli atılacak tesisle 105 bin 560 dekar alanın sulanmasının hedeflendiği kaydedildi.

Açıklamada, Bakan Eroğlu'nun, Denizli'de gerçekleştirilen yatırımlarla ilgili şu değerlendirmelerine de yer verildi:

''Denizli'de 13 adet sulama ve 27 adet taşkın koruma tesisini tamamladık. Ayrıca son 9 yılda 814 bin 300 dekar alanda çalışma yaptık ve 38 milyon 387 bin fidan diktik. Bunlarla beraber 3 adet kent ormanı, 1 adet bal ormanını ve 32 adet mesire yerini de Denizlili vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Denizli'ye 2003-2011 arasında toplam 748 milyon 617 bin 410 lira yatırım yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda verdiğimiz 4 müjdeden biri olan Yenicekent İletim Kanalı Projesini de hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.' '