Anfaş İle Alman Sağlık Vakfı İşbirliği Yaptı, Hetex Ziyaretçi Akınına Uğrayacak

Antalya Fuarcılık A.Ş (Anfaş) ile Alman Medikal ve Sağlık Vakfı (Deutchen Medical Wellness Urlaub), 1-3 Kasım 2012 tarihinde düzenlenecek Sağlık Turizmi Fuarı (Hetex)’na yönelik işbirliği yaptı.

İşbirliği ile Anfaş Hetex ve SportTurkey fuarlarına yurt dışından önemli miktarda ziyaretçi getirecek olan vakıf, üyeleri arasında bulunan Almanya’daki üst düzey bürokratları da fuara davet edecek. Alman Medikal ve Sağlık Vakfı Türkiye Temsilcisi Ferah Uysal, Anfaş Hetex & Anfaş SportTurkey fuarları ile işbirliği içerisinde çalışacaklarını belirterek, yakından ilgili oldukları sağlık turizmi ve spor turizmi fuarlarına yurt dışından çok sayıda katılımcı ve ziyaretçi getireceklerini bildirdi. Alman Medikal ve Sağlık Vakfı; üniversiteler, oteller, tur operatörleri, doktorlar, sağlık ve spor merkezleri, sağlık merkezleri ve spor kulüplerinden oluşan 3 milyon üyeye sahip. Ayrıca, milletvekili, bürokrat ve iş adamları da vakfın üyeleri arasında yer alıyor. Türk turizmine yepyeni bir soluk kazandırması beklenen ve 1-3 Kasım 2012 tarihleri arasında Antalya Expo Center'da düzenlenecek 4. Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı (Hetex) ve Türkiye’nin tek spor turizmi Fuarı ‘Anfaş SporTurkey’ Danışma Kurulu Toplantısı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’ndan üst düzey katılımla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar, ‘Anfaş Hetex Sağlık Turizmi ve Anfaş SporTurkey Spor Turizmi' fuarlarının Türkiye tanıtımı ve pazar haline gelmesi için büyük önem taşıdığını vurguladı. Sektörün en önemli kurum ve kuruluşlarının fuarlara destek vermek için bir araya gelmesinden ve güç birliği oluşturmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Yazar, “Bu iki fuarın başarısını manevi olarak hep birlikte paylaşacağız.” dedi.

SAĞLIK VE SPOR TURİZMİ’NİN BAŞKENTİ ANTALYA Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı ve Anfaş Yönetim Kurulu Üyesi Nizamettin Şen ise Hetex ve SporTurkey’in Türkiye’de bir örnek fuarlar zinciri haline geleceğine inandığını söyledi.

Spor ve sağlık turizminin yakın bir ilişki içerisinde olduğuna işaret eden Şen, “Antalya’da yapılan kongrelerin yüzde 80’i sağlıkla ilgili. Belek, dünya otoriteleri tarafından en iyi golf destinasyonu seçildi. Bunun gibi Antalya’nın sağlık ve spor turizminde Türkiye’nin başkenti olduğunu ispatlayan pek çok örnek var.” diye konuştu.

Toplantıda, Anfaş Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer ve Fuar Direktörü Arzu Yüngül, fuarın içeriği, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi .