80 Yaşındaki İş Adamının Yaptırdığı Tesis, İlçe Protokolüne Gezdirildi

Suşehri ilçesinde, 80 yaşındaki bir iş adamının köyüne yaptırdığı modern besi ahırı, ilçe protokolüne gezdirildi.

Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ve beraberindekiler, Küçükgüzel köyü yakınlarında 32 dönüm arazi üzerine yaptırılan tesis hakkında işletme sahibi İdris Kaya'dan bilgi aldı.

Demiral, Kelkit Vadisi'nde bulunan bölgenin en büyük besi tesisinin ilçelerinde yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Tesise ilk büyükbaş hayvanların geldiğini ifade eden Demiral, tesisi yapan iş adamına teşekkür etti.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel de, tesisin ilçeye ve bölgeye çok büyük katkı sağlayacağını belirterek, ''Devletimizin verdiği imkanları insanlarımız yeterince değerlendirmiyor. İnşallah bu yatırım amacına ulaşacak ve bölge insanına iş ve aş imkanı sağlayacaktır'' dedi.

İş adamı İdris Kaya da, örnek bir tesis kurduklarına dikkati çekerek, ''Bizler para kazanmak için değil, bir laboratuvar olarak yapmış bulunmaktayız. Çünkü bu yaştan sonra benim param olsa ne olur, olmasa ne olur. Bölgemiz tarım sektöründe güzel ve iddialı. Yani iki mahsul alınacak topraklarımız var. Ama bırakın iki mahsulü, bir mahsul dahi alınmıyor. Bu tesis sayesinde bölgede sütçülüğü yaygınlaştırdığımızda, benim tek kazancım o olur'' dedi

Kaya, 32 dönüm alana kurulan besi ve süt çiftliğinde 664 büyükbaş hayvan yetiştirileceğini, yavrularıyla bu rakamın binleri bulacağını kaydetti.

Tesis içerisinde hastalanan hayvanlara bakılmak üzere küçük bir hastane yapıldığı, tesise ilk etapta 120 gebe büyükbaş hayvan getirildiği kaydedildi .