11 Yıldır Simitçilik Yapan Emekli Polis Memuru Şanlı Açıklaması

Düzce'de 11 yıldır sokaklarda simit satarak aile bütçesine katkı sağlamaya çalışan emekli polis memuru Salih Şanlı , her yıl 10 Nisan'da bayramı karşılayan çocuklar gibi heyecanlanıp, görevdeyken katıldığı polis bayramlarını hatırladığını söyledi.

Şanlı, AA muhabirine, 1988 yılında polis memurluğundan emekliye ayrıldığını, maddi sıkıntılar yaşadığı için de 11 yıl önce simitçiliğe başladığını anlattı.

Emekli maaşıyla geçinemediği ve çocuklarının geçimini güçlükle sağladığı için için çalışmaya başladığın aktaran Şanlı, ''Torunlarım 'dede' diye geldiği zaman yoktan anlamıyorlar. Mecburen onların derdine çare bulmak zorundayım. Sadece emekli maaşıyla da bu olmadığı için ben de çalışmak mecburiyetindeyim'' dedi.

Müşterilerinin polis emeklisi olduğunu bildiğini, hatta bazılarının tezgah açtığı yerin uzaklığına aldırış etmeden kendisinden simit aldığını belirten Şanlı, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümünün kutlandığı 10 Nisan'ın kendisi için ayrı bir anlamı olduğunu anlattı.

Her yıl nisan ayı girince heyecanının bir kat arttığına işaret eden Şanlı, şöyle konuştu:

''Her yıl 10 Nisan'da bayramı karşılayan çocuklar gibi heyecanlanıp, görevdeyken gerçekleştirdiğimiz polis bayramlarını, yaptığım görevleri hatırlıyorum. Bugünkü güvenlik kuvvetlerine Allah yardım etsin. Onların işi gerçekten çok zor. Şimdiki arkadaşlarımız ne yapsa ayan beyan görünüyor. Şimdi vatandaşı kollarından tutup zorla karakola getiremezsin, 'zor kullandın' denir.

Avrupa usulünden bizim vatandaşlarımız anlamaz. Hırsızlık yapar, polis onu konuşturamaz. Polis sabaha kadar uğraşır ama konuşturamaz hırsızı. Yani bütün suçlarda suçlu suçunu kabul etmez ama Avrupa'da bir iki teknik uygulayınca suçlu konuşmaya başlar. Türkiye'de polis bunu yaptığı zaman muhalefeti de vatandaşı da polise karşı cephe alır. Polisin üzerine bu kadar gidilmemesi lazım. Polis olmadan vatandaş evinde rahat uyku uyuyamaz. Bunu da böyle bilsin herkes.' '