1. Tarım Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu Başladı

Harran Üniversitesi'nin düzenlediği 1. Tarım Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu 6 Nisan 2012 tarihinde Osmanbey Yerleşkesi'nde yapıldı.

Üniversitenin Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda saat 09.00'da başlayan sempozyumun açılışına Şanlıurfa Vali Yrd. Oğuz Şenlik, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Gap İdaresi Başkan Yrd. Mustafa Kölmek ve sempozyum katılımcıları, davetliler, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Şimşek, Halk Sağlığı Uzmanları Dernek BaşkanıDoç. Dr. Tacettin İnandı, Gap İdaresi Başkan Yrd. Mustafa Kölmek ve Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu birer konuşma yaptılar. Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Şimşek yaptığı açıklamada; Tarım sağlığının önemine dikkat çekerek, güvenlik noktasında yapılacakları ve bu alanda yaptıkları çalışmalara değindi. Gap İdaresi Başkan Yrd. Mustafa Kölmek konuşmalarında; Gap İdaresi Daire Başkanlığı'nın önemini ve temel hedeflerini anlatarak, bu alanda yapmışoldukları projelere değindi. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ise konuşmalarında, yapılan çalışmalarda üniversite olarak temel hedeflerinin tarım ve tarıma dayalı sanayi çalışmaları olduğunu ve bu çalışmaları yaparken de tarım sağlığına önem verdiklerini vurguladı.

Mutlu konuşmalarında; üniversite bünyesinde kurulan teknoparkın da en önemli ayağının tarım olduğunu ve tarımın bu bölgede gelişmesi ve örnek alınması için sert ve yumuşak çekirdekli meyve bahçeleri tesis ettikleriniifade ederek bu alanda üniversite olarak tüm projeleri desteklediklerini ve desteklerinin devam edeceğini ifade ederek, bu sempozyumun organize edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. İki gün sürecek olan sempozyuma yurtiçinden ve yurtdışından 187 kişi katıldı.

Sempozyum boyunca 16 sözlü sunum, 35 poster sunumu yapılacak .