'Türkiye Ekonomisi Nereden Nereye' Konferansı

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve TEPAV Finans Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Fatih Özatay, reform programlarının hükümetler tarafından genellikle uygulanmadığını söyledi.

'Türkiye Ekonomisi Nereden Nereye' Konferansı
Prof. Dr. Fatih Özatay, Uludağ Üniversitesi Rektörlük A Salonu'nda ''Türkiye Ekonomisi Nereden Nereye?'' konulu konferans verdi. Özatay, ekonomistlerin etkisini artırdığını düşündüğü reform programlarının hükümetler tarafından genellikle uygulanmadığını belirterek, ''Öyle reformlar var ki, uygulanabilseler politik destek alacaklar. Ancak uygulanma fırsatı bulamıyorlar; çünkü kaybedenleri ve kazananları önceden belli olmadığı için desteklenmiyorlar'' dedi.

Prof. Dr. Özatay konferansta, Türkiye ekonomisiyle ilgili kısa ve uzun vadede uygulanabilecek tekliflerde bulundu. Reform için olmazsa olmaz şartın makro ekonomik istikrar olduğuna işaret eden Özatay, ''Türkiye bu açıdan çok mesafe aldı. Kamu bütçesi sağlam, kamu borcu çok düşük, bankacılık sektörü sağlam, reel faiz düşük' ' diye konuştu.

Özatay, enflasyonun ve cari açığın hala yüksek olmasının risk olduğunu. ancak bunun reforma başlamayı engelleyecek büyüklükte bir mesele olmadığını savundu.
Kaynak: İHA