Şırnak Üniversitesi'nde 'kur'an'a Çağdaş Yaklaşımlar' Konulu Konferans Düzenlendi

Şırnak Üniversitesi'nde, 'Kur'an'a Çağdaş Yaklaşımlar' adıyla bir konferans düzenlendi.

Şırnak Üniversitesi'nde 'kur'an'a Çağdaş Yaklaşımlar' Konulu Konferans Düzenlendi
Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Ahmet Polat'ın vermiş olduğu konferansa, Şırnak Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz, İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Seyit Avcı ve öğretim üyesi, öğretim görevlisi ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansta, çağdaş İslam düşüncesinin ne anlama geldiği, modernizm sonrası İslam dünyasında ki etkileşimler, çağdaşlık adına kimi zaman İslam dünyasında meydana gelen saptırımlar ve İslam dininin ve dünyasınıntarihte uğradığı büyük saldırılar ele alındı. Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Ahmet Polat, Kur'an'a ve İslam dünyasına çağdaş yaklaşılırken aslında vurgulanması gereken noktanın günümüz şartlarının dikkate alınması olduğunu ancak bunun modernizm olarak algılandığının altını çizdi. Polat, "Söz konusu yaklaşım tarzına, günümüze parmak basmak adına çağdaş olarak tanımlamaktayım. Ancak bu çağdaşlık, modernizm olarak algılanmakta, bu da yanlış bir algılama olmaktadır. Bençağdaşlık kavramını kullanırken yaşadığımız zamanı işaret ediyorum. İslam dünyasının Batı ile karşı karşıya geldiği ve büyük saldırılara maruz kaldığı bilinmektedir. Bu ilk teması ve sonrasında ki saldırıları Montgomery Watt çok güzel tasnif etmiştir. Watt, bu temasları 3 büyük saldırıyı İslam dünyasına vurulan 3 büyük darbe olarak tasvir etmiştir" dedi.

Prof. Dr. Polat'ın vermiş olduğu panel soru cevap kısmıyla son buldu. Soru ve cevap bölümünün ardından ise Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Ahmet Polat, Kur'an ziyafeti verdi. Ardından, Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Seyit Avcı, Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Ahmet Polat'a Şırnak Üniversitesine ait bazı yayınları hediye etti .