Sakarya’da Yeni Tır Parkının Sözleşmesi İmzalandı

Sakarya’da Karaaptiler Mahallesi’nde 1. OSB’nin giriş kapısının tam karşısında bulunan 40 dönümlük arazi üzerine tır ve kamyon parkı ihalesinin sözleşmesi imzalandı.

Sakarya’da Yeni Tır Parkının Sözleşmesi İmzalandı
İmza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Esnafımızın, her zaman daha iyi şartlarda, daha güzel imkanlarla çalışabilmeleri için uğraş veriyoruz. Önemli olan esnafımızın mutluluğudur. Nakliyeci esnafımıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Erenler’de bulunan ve gelişen Sakarya’da yakışmayan bir görüntü veren Kamyoncular Garajı’nın Karaaptiler Mahallesi’nde 1. OSB’nin giriş kapısının tam karşısındaki 40 dönümlük arazi üzerine taşınması ve arazide yapılacak yeni tır ve kamyon parkı ihalesinin sözleşmesi, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı. İmza törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Nakliyeciler Birliği Başkanı Fatih Can ve nakliyeci esnafları katıldı.

İmza töreninde ilk konuşmayı gerçekleştiren SESOB Başkanı Hasan Alişan, uzun senelerdir kendi adına yöneticilik yaptığını ve belediye başkanları ile çalıştığını söyledi.

Esnafın ihtiyaçlarının ve isteklerinin cevap bulması için çaba sarf ettiklerini ifade eden Hasan Alişan, şehrin gelişmesi için, belediye başkanlarının şehrin aktörleri ile istişare ederek şehre hizmet vermesi gerektiğine dair olan inancını belirtti.

Bu zamana kadar Başkan Zeki Toçoğlu ile birlikte güzel çalışmalara imza attıklarını söyleyen Alişan, “Bugün bu kürsüde Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na teşekkür etmek istiyorum. Sayın Başkanımla iyi yoldayız. İnşallah önümüzdeki dönemde, sizlerin de desteği ile diğer esnaflarımıza da gelecekte en iyi ortamlarda çalışması için güzel çalışmalara imza atacağız. Sakarya’nın geleceği çok daha güzel olacak” dedi.

Sektörün iyileşmesi ve daha iyi şartlarda hizmetlerde bulunması için SATSO olarak her zaman hazır olduklarını belirten SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ise, “Marka şehir olma yolunda Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa çalışmalara imza atmak için hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. İnşallah hep birlikte ortak bir vizyonda çalışarak Sakarya’mıza güzel hizmetler vereceğiz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı olduğu günden bu yana Kamyoncular Garajı’nın taşınması ile alakalı sıkıntılar yaşadıklarını ve kalıcı çözüm arayışında olduklarını ifade eden Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, gerçekleştirilen bu çalışmanın çok önemli bir çalışma olduğunun altını çizdi. Öztürk, “Önemli bir gün yaşıyoruz. Kamyoncular Garajı meselesi, yoğun bir göç alan Erenler’de çözülmesi gereken önemli bir meseleydi. Bugün bu meselenin çözülmesine dair hayırlı bir işe imzalar atılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin, esnafın her zaman daha iyi şartlarda, daha iyi imkanlarla çalışabilmeleri için uğraş verdiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Başkan Zeki Toçoğlu, “Bugün, Sakarya’nın sorunlarının konuşulduğu, çare arandığı bu mekanda Meclis Salonumuzda nakliyeci esnafımızın sorununu çözüme kavuşturuyoruz. Her zaman esnafımıza değer veriyor, sorunlarının çözümü için uğraş veriyoruz. Daha önce Süpürgeci esnaflarımızı bir araya topladık. Onların güzel şartlarla faaliyet göstermesi için site inşa ettik ve esnafımıza kazandırdık. Ardından yine şehir merkezimizde kalan ve kötü görüntüye yol açan hayvan pazarını, Ticaret Borsamızla ortak bir çalışma yürüterek taşıdık. Birçok meslek dalında bu tür çalışmalara devam ediyoruz. Şimdi de kamyoncu esnafımızla birlikte yeni bir çalışma başlatıyoruz. Bu çerçevede Hanlı bölgemizde 40 bin metrekare alan üzerinde tır parkı ve kamyoncular garajı kuruyoruz. 22 adet yazıhane yer alacak. Lokanta, sosyal tesis, yıkama yağlama istasyonunun da yer alacağı bu tesisin başta esnafımıza ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah en kısa sürede bu çalışmamızı da sonlandıracağız. Esnafımızın çağın şartlarına uygun bir şekilde daha güvenilir ve daha sağlıklı ortamlarda ticaretlerini sürdürmeleri adına yürüttüğümüz bu çalışmalarda bize her zaman destek olan SATSO Başkanımız Mahmut Kösemusul’a, SESOB Başkanı Hasan Alişan’a ve Nakliyeciler Birliği Başkanı Fatih Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya esnafının huzuru ve mutluluğunun çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Toçoğlu, “Dünya hızla değişiyor. Bu değişime ve dönüşüme paralel olarak büyüyen güzel ülkemizde olduğu gibi, Sakarya’mızda da değişimi ve gelişimi hep beraber sağlamamız gerekir. Emredici değil esnafımızla onların ihtiyaç ve istekleri ile birlikte sağlamamız gerekir. İşlerimizin yavaş olması ortak akılla hizmetler sunma arzumuzun olmasındandır. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Şehrimiz için hayırlı olsun. Allah sizlere bol kazançlar versin, yüzünüz hep gülsün inşallah” diye konuştu.