Fethiye Parkomat İhalesi Fethiye Park Şirketinde Kaldı

Fethiye’de belediyeye ait bin araç kapasiteli olarak hizmet veren parkomat işi için belediyenin yaptığı ihale Fethiyespor, Fethiye Belediyespor, Fethiye Öğrenci Derneği konsorsiyumunda kurulan Fethiye Park işletmesinde kaldı.

Fethiye Parkomat İhalesi Fethiye Park Şirketinde Kaldı
Fethiye Belediye Meclis Salonu’nda yapılan ihaleye üç firmanın katıldığı öğrenilirken ihale öncesi belediye binası içinde ve dışında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Fethiye’de 6 cadde ve 7 sokağı kapsayan bin araç kapasiteli parkomat işi ihalesi yaklaşık bir ay önce güvenlik gerekçesi ile iptal edilerek ertelenmişti. Üç yıllık toplam 1 Milyon 530 Bin muhammen bedel ile Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı başkanlığındaki komisyonda yapılan ihaleye Fethiye Park Şirketi adına Kemal Çiftçi, Fethiye Yapı İmar Şirketi adına Sadık Çektin, Çağlayan, Taş. Pet.Ürl. Ltd Şirketi adına İsa Bakır’ın katıldığı ihale yaklaşık bir saat sürdü. Fethiye Yapı İmar Şirketi ihaleyi yarıda bırakırken, ihale üç yıllık KDV hariç 1 Milyon 940 Bin 500 TL’ye Fethiye park şirketinde kaldı. İhale sırasında Fethiyespor, yöneticilerinin yanı sıra bazı ilgililer heyecanla sonucu beklediler. Bu arada saat 14.00 sıralarında ihaleye girmek için gelen Barış Gökçe isimli kişi ihale başladığı için ihaleye katılamadı.

Bu kişi gazetecilere saatini göstererek; “Saat 14.00’de olmasına rağmen ben ihaleye alınmadım. İhaleyi başlatmışlar” diye iddiada bulundu.

Polis ekiplerinin sıkı güvenlik önlemleri aldığı belediye meclis salonu önünde heyecan zaman zaman doruğa çıktı. Hemen herkes içeriden gelecek cevabı beklerken ihale sonucunu Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı açıkladı.

Saatcı “Fethiye Belediyesi’ne ait parkomat işi ihalesi tamamlanmıştır. İhaleye üç firma katıldı.

Bin araçlık parkomat işi üç yıllık KDV hariç 1 Milyon 940 Bin 500TL’ye Fethiye Park işletmelerinde kalmıştır. İhale sonucuna göre hem belediye, hem Fethiye kazandı. Hayırlı olsun” dedi.

Bu arada son ana kadar pey sürdüğü öğrenilen Çağlayan Taş. Pet.Ürl. Ltd Şirketi Yetkilisi İsa Bakır, “Biz ihaleden çekildik Fethiye’ye hayırlı olsun” diye konuştu.