ESO Başkanı Özaydemir'den Yeni Teşvik Açıklaması

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş M.Özaydemir, yeni teşvikle Eskişehir'in stratejik sektörlerle ön plana çıkacağını söyledi.

ESO Başkanı Özaydemir'den Yeni Teşvik Açıklaması
Yeni teşvik sistemine ait ayrıntıların bir sonraki gün açıklanacağının altını çizen Özaydemir, şimdilik eldeki bilgilerle yeni pakette 4 ana bileşen ve 6 bölge söz konusu olduğunu ifade etti.

Söz konusu pakette Eskişehir’in birinci bölge içerisinde yer aldığını söyleyen Özaydemir, şöyle devam etti; “Başbakanımız tarafından açıklanan yeni teşvik sisteminde Eskişehir’in gelişmiş iller statüsünde 1. Bölgede yer aldığını gördük. Yeni sistemde sektörel stratejik konular gayet doğru bir şekilde belirlenmiş. Eskişehir’in güçlü olduğu havacılık sanayinin stratejik sektörler arasında yer alması çok olumlu olmuştur. Stratejik sektörler arasında bulunan havacılık sanayi, yüksek teknolojili diğer yatırımlarla birlikte Eskişehir açısından önemli yatırımların ilimize kazandırılmasına yardımcı olacağına inanıyoruz. Yeni sistemle katma değeri artıracak Ar-Ge yatırımlarına ve bizim iki senedir üzerinde titizlikle durduğumuz sektörel kümelenmelere verilen destekler gayet olumludur”

Yeni teşvik paketinde, sürpriz olmayan konunun ise doğudaki illerimizin ekonomik kalkınmasına sağlanan destekler olduğunu vurgulayan Özaydemir, "Açıklanan uzun süreli desteklerle bu bölgelere özellikle tekstil, madencilik gibi emek-yoğun yeni yatırımların çekilmesine ciddi manada teşvik edildiğini, böylece bölgedeki terör sorunun çözülmesine pozitif manada katkı verildiği bir kere daha ortaya konduğunu belitti. Yeni teşvik sisteminde OSB’ler öne çıkarılarak bir parça avantajlı hale getirilmesi ve böylece bir alt bölgenin teşviklerinden yararlanma imkânı getirilmesi çok yerinde bir adım olduğunu işaret eden Özaydemir, “Bu teşvikle hem OSB’lere yatırım yapan firmalar daha uzun süreli destekten yararlanacaklar, hem de sanayimizin OSB’ler içinde daha uygun ve çevreyi gözeterek gelişmesi sağlanmış olacaktır” dedi.

Yeni sistemde Eskişehir OSB’de yatırım yapan firmalar Eskişehir 1. Bölgede olmasına rağmen 2. Bölgeye sağlanan teşvik imkânlarından yararlanacaklarının bilgisini de veren Özaydemir, “Bu desteğin Eskişehir OSB’ye olan ilgiyi daha da arttıracağına inanıyoruz. Yeni teşvik sistemi hem sanayimiz ve yatırımcılar için hem de ülkemiz için tekrar hayırlı olsun” diye konuştu .