Eşine Hediye Ettiği Cep Telefonu Nedeniyle 20 Bin Lira Cezaya Çarptırıldı

Kahta'da, yeni evlenin bir genç, eşine hediye olarak aldığı bir cep telefonu nedeniyle 20 bin lira para cezası vermek zorunda kaldığını söyledi.

İlyas Öşek , AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni evlendiği eşine bir iş yerinden cep telefonu alarak hediye ettiğini, ancak cep telefonunun başkasına ait olmasının anlaşılması üzerine 20 bin lira para cezasına çarptırıldığı için mağdur olduğunu belirtti.

Eşi tarafından kullanılan cep telefonunun kısa bir süre sonra kapandığını belirten Öşek, şunları anlattı:

''Eşime hediye etmek için almış olduğum 100 lira değerindeki cep telefonu nedeniyle eşim sanık sandalyesine oturdu, 20 bin TL para cezasına çarptırıldık. Kahta'da bir cep telefonu satan iş yerinde faturasız olarak aldığımız bu telefon hayatımızı kararttı. Eşime almış olduğum cep telefonu IMEI'nin Ankara'da oturan bir kişiye aitmiş. Bu kişi de savcılığa verdiği şikayet dilekçesi vermiş. Yapılan araştırmada IMEI'nın bizim telefona yüklendiği ortaya çıkmış. Biz değil İMEI kopyalamak, onun ne olduğunu dahi bilmiyoruz.

Mahkemenin vermiş olduğu karara göre 20 bin TL'yi 10 gün içinde en yakın Mal Müdürlüğü'ne ödeme yaptığımız taktirde hakkımızda kamu davası açılmayacak. Şimdi, ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yeni evliyim bir çocuğumuz var. Köyde yaşıyorum, çocuğumuza süt vermek için iki keçimiz var. Eşimle birlikte mevsimlik işçilik yaparak kıt kanat geçinmeye çalışırken şimdi 20 bin TL'lik bir cezaya çarptırıldık. Çaresiz bir şekildeyiz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.' '