Başkan Keskin Kentsel Dönüşüm Yapılacak Mahalleleri Açıkladı

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, uzun zamandır beklenen kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirileceği mahalleleri açıkladı.

Başkan Keskin Kentsel Dönüşüm Yapılacak Mahalleleri Açıkladı
Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı, Çınarönü, Hacıvat ve Şirinevler mahallelerinde 39 bin konutun yıkılarak yerine 50 bin konutluk depreme dayanıklı daire yapılacağını açıklayan Keskin, kentsel dönüşüm çalışmalarını tüm detayları ile meclise sunarak, taslak projeyi oylamaya sundu. Oy birliği ile Yıldırım Belediye Meclisi’nde kabul edilen kentsel dönüşüm çalışmalarına 2013 Nisan ayında başlanması bekleniyor.

Van’da yaşanan büyük depremde bütün Türkiye’nin canının yandığına dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, yeni yapılacak kentsel dönüşümlerle vatandaşlara depreme dayanıklı binalar yapılacağının altını çizdi. Keskin, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Yıldırım’da pek çok değişikliğe imza atmakla birlikte, özellikle kentsel dönüşüm noktasında ilçemizde yaptığımız projelerle diğer belediyelere model olduk. Yıldırım, Bursa’nın en çok göç alan ilçelerinden biri 700 bin nüfusuyla bugün birçok ilden daha büyük bir ilçe. Böylesi bir ilçede çarpık ve kaçak yapılaşma da yoğun oluyor haliyle. Büyük bir kentsel dönüşüme Yıldırım’da start veriyoruz. 5 yıl hedef koyduk, bu 5 yılda 4 milyon 990 bin metrekare alana sosyal donatı alanları, alışveriş merkezleri ve yeşil alanlarının olacağı 8-10 katlı toplum 50 bin konutluk bina yapılacak” dedi.

TOKİ dışında diğer müteşebbislerin de kentsel dönüşüm projesinde yer alabileceğini söyleyen Keskin, Ankara Yolu ile Yakın Çevre Yolu arasında ev kalmayacağını, “Ver gecekondunu al daireni” yöntemi ile Sinandede kentsel dönüşümü model alınacağını belirtti .