Aziz Erbek: Donanımlı Avukatlık İçin İyi Staj Eğitimi ve Sınava İhtiyaç Var

Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek, artan hukuk fakülteleri sayısının avukatlık görevinin yerine getirilmesinde çeşitli farklılıkları da beraberinde getirdiğini söyledi.

Aziz Erbek: Donanımlı Avukatlık İçin İyi Staj Eğitimi ve Sınava İhtiyaç Var
Mesleğin vakarına yaraşır bir donanımla avukatlığa hazırlanabilmek için iyi bir staj eğitimine ve sınavın yapılmasına ihtiyaç bulunduğunu belirten Erbek, hukuk davalarında hak arama özgürlüğüne darbe vuran uygulamalar için ek yasal düzenlemelerin yapılmasını istedi.Adana Barosu, Avukatlar Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

Baro Başkanı Aziz Erbek ve beraberindeki avukatlar daha sonra Adliye Sarayındaki Mahmut Esat Bozkurt Salonu’nda bir araya geldi. Buradaki basın açıklamasında Erbek, vatandaşın dava açmasına engel olacak gider avansının kapsamının daraltılmasını gündeme getirdi. Erbek, “Çoğu zaman dosyaların esasını oluşturan bilirkişi delil avansının dava açıldıktan sonra gerektiğinde tahsilinin yapılması sağlanmalıdır. Bunun dışındaki gider avanslarının baştan yatırılmasında yargılamanın seyrinde olumsuz sonuçları olmayacağını düşünmekteyiz.” dedi.

Konuşmanın ardından avukatlık mesleğinde 25. yılını dolduran Ayten Güneşhan, Fatoş Nezihe Türe, Elif Doğan Türkmen, Mine Vural Can, Emine Ufuktepe, Mustafa Ceren, Himmet Beydoğan ve Mustafa Çözeli’ye plaket takdim edildi .