Arınç: 'Şehitler Kervanının İlki Değildir, Sonu Da Olmayacak'

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hayırsever Kasapoğlu ailesi tarafından yaptırılan Hacı Ayşe Kasapoğlu Camii'nin açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın ailesine ve Manavgatlı hemşehrilerine başsağlığı dileyerek, "Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak şehitler kervanının ilki değildir, sonu da olmayacak" dedi.

Arınç: 'Şehitler Kervanının İlki Değildir, Sonu Da Olmayacak'
Başbakan Yardımcısı Arınç, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi'nde hayırsever Ayşe Kasapoğlu tarafından yaptırılan Hacı Ayşe Kasapoğlu Camii'nin açılışına katıldı.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın eşlik ettiği Bülent Arınç, caminin açılışı için davet edilmesi üzerine koşa koşa geldiğini söyledi.

Kur'an-ı Kerim ve duaların okunduğu açılışta Arınç, dün Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen Üsteğmen Ahmet OzanŞarlak'ın ailesine ve hemşehrilerine başsağlığı diledi. Vatanı, milleti, bayrağı için canını feda edenlerin ayet hükmünce gerçekte diri olduklarını ifade eden Arınç, 'Şehitler kervanına Manavgat'tan Ahmet Ozan Şarlak isimli bir üsteğmenimiz katıldı. Cenazesi geldi, biraz sonra ailesine de taziyeye gideceğim. Yarın cenaze namazı kılınacak. Ve gerçekte onlar diridirler ayeti kerime hükmünce vatanı için, milleti için, bayrağı için canını feda etmiş bir hemşehrimizi Hakk'a uğurlayacağız. Şehidimize Allah'tanrahmet diliyorum. Cenab-ı Hakk katında peygamberlerle birlikte haşretsin. Şehidimizin ailesine baş sağlığı diliyorum. Hemşehrilerimize, kardeşlerimize baş sağlığı diliyorum. Allah sabırlar versin, milletimizin başı sağolsun. Şehitler kervanının ilk başı değildir, sonu da olmayacak. Biliyoruz ki bu memleket için, bu memleketin geleceği için, bağımsızlığı için, özgürce yaşaması için canını hiçe sayan pek çok şehidimiz var. Onların hepsine de Allah'tan rahmet diliyorum. Üzüntülüyüz ama bu memleketten birşehidin daha çıkmış olması bize gurur veriyor. İnşallah rabbim ülkemizdeki bu fitneyi bir an önce bitirsin, bu hainler, bu alçaklar kıpırdayamaz hale gelsinler. İnşallah askerimiz de, polisimiz de, kadınımız, kızımız, masum insanlarımız da artık bunların alçakça kurşunlarına hedef olmaktan bir an önce kurtulsunlar. Esasen ölümle hayat iç içe, bunları çok yakından biliyoruz. O yüzden şehidimizin acısını kalbimizde yaşatırken, bir hayırseverimizin yaptığı bir caminin bir ibadet evinin de açılışında birliktebulunuyoruz ' dedi.
Kaynak: İHA