Altıokka: Öğretim Üyelerine Uygulanan Şiddeti Kınıyoruz

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mustafa Altıokka, Çukurova Üniversitesinin itirazına rağmen Narenciye Gen merkezinin Bilim ve Teknoloji Üniversitesine tahsis edilmesinde ısrar edilmesini ve çevik kuvvet polisinin öğretim görevlilerine yönelik şiddet uygulamasını kınadığını açıkladı.

İKK Sekreteri Mustafa Altıokka, “Adana’da yeni kurulacak Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin yeri için Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Narenciye Gen Bahçesi’nin tahsis edilmesi sebebiyle Ç.Ü. Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. İbrahim Ortaş, Toprak Koruma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Suat Şenol, Ziraat Mühendisleri Odası Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Haydar Şengül, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şahin Yeter ve Ziraat Mühendisleri Odası Basın Danışmanı Alper Kafalı çalışmaların olduğu yerde Çevik Kuvvet polisleri tarafından darp edilmişlerdir." dedi.

Konuyla ilgili Çukurova Üniversitesinin bütün itirazlarına rağmen yanlış yer seçiminde ısrar edenleri kınadıklarını açıklayan Altıokka, "Yeni kurulacak üniversitenin yer seçimi için narenciye bahçesinden vazgeçilmelidir. 1. sınıf tarım arazilerinin yapılaşmaya açılmasına yönelik mücadelemiz devam edecektir. Hak, hukuk tanımaz bu tutumu ve arkadaşlarımıza yapılan insanlık dışı saldırıyı kınıyoruz. TMMOB ve bağlı odalarımız olarak arkadaşlarımızın bu mücadelesinde yanlarında olduğumuzu bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz.” ifadesini kullandı .