Ulaş'ta Kitap Okuma Yarışması Düzenlendi

Sivas'ın Ulaş ilçesinde ilköğretim okulu öğrencileri arasında kitap okuma yarışması düzenlendi.

Ulaş İlköğretim Okulu ve Vali Lütfi Tuncel İlköğretim Okulu'nun ortaklaşa düzenlediği yarışmaya, ilçe merkezi, beldeler ve köylerdeki İlköğretim okullarında eğitim gören 6-7-8. sınıf öğrencileri katıldı.

Toplam 200 öğrencinin katıldığı yarışmada, öğrenciler kendilerine dağıtılan kitapları okudu.

Öğrenciler, okudukları kitaplarla ilgili soruları da yanıtladı. Yapılacak değerlendirme sonucunda yarışmada dereceye giren öğrenciler belirlenecek.

Ulaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Yılmaz, yarışmanın yapıldığı okuldaki sınıfları dolaşarak öğrencilere başarılar diledi. Yarışmayı düzenleyen okullara teşekkür eden Yılmaz, bu faaliyetin örnek bir çalışma olduğunu söyledi.

Yılmaz, ''İlçede eğitim ve kültür faaliyetlerine katkı sağlayan İlçe Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş'a, Belediye Başkanı İsmail Koçak'a, Ulaş Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Selami Şahin'e, tüm okulların yönetici, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum'' dedi.

Ulaş İlköğretim Okulu Müdürü Engin Tepe, yaptığı açıklamada, Vali Lütfi Tuncel İlköğretim Okulu ile bu etkinliği düzenlediklerini ifade ederek, öğrencilere kitap okumayı sevdirmeyi amaçladıklarını, ayrıca öğrencilerin okurken eğlenmelerini sağladıklarını belirtti.

Vali Lütfi Tuncel İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Kılıç ise öğrencilerin kendine güven duygusunu geliştirmek ve okuduğu kitaba göre anlama seviyesini görmesini sağlamak amacıyla güzel bir faaliyet yapıldığını kaydetti.

Öğrencilere daha sonra soru kitapçıkları dağıttıklarını ifade eden Kılıç, öğrencilere okudukları hikayelerle ilgili soruların yöneltildiğini söyledi.

En fazla doğru cevap verecek olan öğrencilerin dereceye gireceğini belirten Kılıç, ilk 3'e giren öğrencilere Ulaş Belediyesi tarafından bisiklet, fotoğraf makinesi ve mp3 çalar hediye edileceğini kaydetti.