Taşucu Belediyesi 50 Kişiye 8 Ay İş İmkanı Sağladı

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Belde Belediyesi, İŞ–KUR’un toplum yararına çalışma programı kapsamında 50 kişiye 8 ay iş imkanı sağladı.

Proje kapsamında istihdam edilen işçiler, 2 Nisan’da iş başı yaptı. Mevsimlik istihdam edilen çalışanların iş akdi 23 Kasım'a kadar geçerli olacak.Taşucu Belde Belediyesi Başkanı Yaşar Açıkbaş projenin kuruma yaklaşık 450 bin TL kaynak aktararak yaz döneminde aratan nüfusa hizmet sunabilmeleri hakkında kendilerine nefes aldırdığını ifade etti.

Yaşar Açıkbaş, ”Bu projeye göre Taşucu yaşanabilir bir belde olacaktır. Kadro yetersizliğinden dolayı altyapı hizmetlerinde yetişemediğimiz anlar olmuştur. Artık yeterli kadromuz var. Takviye edilen kadromuz ile halkımıza seri ve kaliteli hizmet sunabileceğiz. Özellikle sosyal tesisler, kanalizasyon, alt yapı çalışmaları, rekreasyon alan düzenlemeleri ile turizme yönelik geciktirilmiş, eksik kalmış tüm çalışmalar ve ihtiyaçlar önceliklerimiz arasında bulunmaktadır.” diye konuştu.

Proje kapsamında, yaz aylarında kat kat artan nüfusa kaliteli ve memnun edecek bir hizmet sunmak istediklerini aktaran Başkan Açıkbaş, altyapı çalışmalarının Cumhuriyet, Mansuriye, Reşadiye, Yenimahalle, Kum ve Çavuşbucağı mahallelerini kapsayacağını açıkladı.

İmamuşağı Köyü, Boğsak köyü, İncekum sahil şeridi, Taşucu sahil şeridi, Kuş Cenneti ve Göksu deltasının da bu kapsama alındığını açıklayan Başkan Açıkbaş, "İş–Kur İl Müdürlüğü ile yaptığımız projemiz ile belediyemiz bütçesinden para çıkmamış, aksine bütçemize yaklaşık 450 bin TL kaynak aktarılmış oldu. Projeler öz kaynağı olmayan belediyeler için önem taşıyor. İş-Kur ile uyguladığımız birinci projedir. Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği beldemizde, artık herkesin hak ettiği hizmeti de TYÇP projesi kapsamında sunmuş olacağız. İnsanlara Gülen, İnsanları Gülen Belde Taşucu'na destek veren herkese teşekkür ederim." diye konuştu .