DEÜ'de Kişisel Gelişim Seminerleri Stardını Verdi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hukuk Fakültesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kişisel Gelişim Seminerleri, Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün ev sahipliğinde başladı.

DEÜ'de Kişisel Gelişim Seminerleri Stardını Verdi
Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Füzün, her işin başının adalet olduğunu belirterek, "Adaletin olmadığı yerde sağlığında önemi yoktur. Adaletin sağlıklı işleyebilmesi için her şeyi bilen, görüş açısı geniş hukukçulara ihtiyaç vardır" dedi.

11 Nisan'a kadar devam edecek etkinlik süresince, Gökçealan ve Belevi Beldesi Köy okulları gezilecek, Efes, Selçuk ve Şirince'ye kültür gezileri yapılacak ve ünlü şair Sunay Akın da öğrencilerle bir araya gelecek. DEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğin açılışına Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Bahar, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Karakoç, DEÜ İdari Ve İktisadi Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Erkan, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurselen Toygar, Seminer Yöneticisi Yard. Doç. Dr. Canan Erkan ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, öğrencilerin sosyal ve kültürel alanda önlerinin açılması için kişisel gelişim seminerlerinin çok önemli olduğunu belirterek, "Bu seminerlerin hukuk fakültesinde gerçekleşmesi de çok anlamlıdır. Bilinenin aksine her işin başının adalet olduğuna inanıyorum. Adaletin olmadığı yerde sağlığın da önemi yoktur. Bir düşünür, 'en zararlı hukukçu; sadece hukuk bilen hukukçudur' der. Bu nedenle de hukukçuların her şeyi bilmesi gerekir. Adaletin doğru tecelli edebilmesi için çok geniş açıdan bakabilen hukukçulara ihtiyaç vardır. Kişisel gelişim seminerlerinin de yol gösterici olduğuna inanıyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, kişisel gelişimin çok önemli olduğunu vurguladığı konuşmasında, öğrencileri çevrelerine ve topluma karşı duyarlı olmaları konusunda uyardı. Totuk, "Çevrenizde olup biten her şeye gözlerinizi açarak dikkatli takip edin. Duyarlı olun. Vurdumduymaz olmayın, sonuçlarını düşünmeden hareket etmeyin" dedi.

Seminer Yöneticisi Yard. Doç. Dr. Canan Erkan ise kişisel gelişim seminerleri çercevesinde her yıl öğrencilerle birlikte sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiklerini belirterek, "Köy okulları seçtik. Köy öğrencilerini özellikle ağız ve diş sağılığı konusunda eğittik. Sponsorlarımız aracılığıyla gıda desteğinde bulunduk. Ayrıca fakültemizde EÜ Diş Hekimliği Fakültesi tarafından yürütülen mavi kapak kampanyasına destek olmak için çalışma başlattık. 11 tane tekerlekli sandalyeyi ihtiyaçlarına ulaştıracağız" dedi.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurselen Toygar ise DEÜ Hukuk Fakültesi'nin kapak kampanyasına verdiği destek nedeniyle çok mutlu olduğunu belirterek, "Kapak Kampanyasına toplumun büyük kesiminden büyük destek geldi. Bugüne kadar 250 milyon kapak toplayarak 1180 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaçlarına ulaştırdı. Çok mutluyuz. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün başta olmak üzere tüm herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.