Taksim Cumhuriyet Anıtı’nın Etrafı Bariyerlerle Kapatılıyor

Taksim Meydanı’nda yarın yapılacak 1 Mayıs kutlamaları öncesi miting alanı içinde kalan Cumhuriyet Anıtı’nın etrafı polis bariyerleri ile kapatıldı.

Taksim Cumhuriyet Anıtı’nın Etrafı Bariyerlerle Kapatılıyor
Polis, Atatürk Anıtı çevresinde bariyerlerle iki halka oluşturdu. Belediye ekipleri de otobüs duraklarındaki camları söktü. 1 Mayıs kutlamalarına saatler kala İstanbul Taksim’deki hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Polis miting alanı içinde kalan Cumhuriyet Anıtı’na bir zarar gelmemesi için etrafını bariyerlerle kapatıyor. Emniyet müdürleri nezaretinde anıta gelen belediye işçileri, anıt çevresini bariyerlerle kapattı. Geçen sene olduğu gibi bu sene de anıt etrafında iki kademeli bariyer oluşturularak göstericilerin anıt içine girmesi engellenecek.

Geçen sene alınan tüm önlemlere rağmen göstericiler bariyerleri aşarak anıt içine girmiş ve Atatürk Anıtı’na çıkarak uygun olmayan görüntüler yaşanmasına sebep olmuştu. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da geçen hafta özellikle hatırlatarak, “Taksim'de anıt çevresinde ve anıtta birtakım olumsuz ve bizleri rahatsız edecek görüntüler verildiği takdirde, bundan sonra açık söylüyorum, Taksim'de kutlama konusunda yeni bir karar alabilirim. Bunu çok net olarak söylüyorum. Buna yönelik yanlış bir hareketi, bir saygısızlığı, münferit kişilerin dahi saygısızlık yaptığını görürsem, bundan sonrasıyla ilgili bu tedbirleri almayan ve bana müracaat eden ilgililer nezdinde hem işlem yaparım, bir daha 1 Mayıs'ta Cumhuriyet Anıtı'nın çevresinde oluşacak olumsuzluklardan dolayı, hem de bu konuyla ilgili iznimi dikkatli bir şekilde kullanırım.” demişti.

Öte yandan belediye ekipleri de Taksim ve çevresindeki otobüs duraklarındaki camları sökerek önlem aldı .