Meü Kültür ve Spor Şenliği Başladı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından bu yıl 18.'si düzenlenen Kültür ve Spor Şenliği başladı.Karnaval havasında geçen şenliğin açılışı, renkli görüntülere sahne oldu.

Meü Kültür ve Spor Şenliği Başladı
MEÜ Çiftlikköy Yerleşkesi'nde düzenlenen Kültür ve Spor Şenliği'nin açılışı, öğrencilerin kortej yürüyüşüyle başladı.

Karnaval havasında gerçekleşen yürüyüş, kampüs girişinden başlayıp Cumhuriyet Alanı'nda son buldu. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda Mersin Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Çelenk törenin ardından açılış konuşmalarının ve gösterilerin yapılacağı Anfi Tiyatro alanına geçildi. MEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Yüksel Özdemir, şenliğin 4 gün süreceğini, bu kapsamda bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

Bu etkinliklerin düzenlenmesinin tamamen öğrenci toplulukları tarafından yapıldığının altını çizen Özdemir, "Tüm öğrencilerimize bu başarılı ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

MEÜ'nün kurulduğu 1992 yılından itibaren misyonu gereği Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, laik ve Cumhuriyet ilkelerinden ödün vermediğini vurgulayan Özdemir, "Çalışkan, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, topluma yararlı, evrensel değerler ışığında, modern, yaratıcı ve pozitif düşünen, katılımcı, üretken ve yarattığı değerlerle ülkesini tüm dünyada temsil eden üstün nitelikli bireyler yetiştirmektir" şeklinde konuştu.

Özdemir, yoğun bir eğitim-öğretim dönemi sonunda öğrencilerin, öğretim elemanlarının ve idari personelin enerjilerini boşaltabileceği ve büyük bir aile olma ruhunun pekiştirileceği şenliğin, başarılı geçeceğine yürekten inandığını kaydetti.

Özdemir, şöyle devam etti; "Şenliğin, üniversite-kent kaynaşmasını da sağlayacak olan sevginin, saygının, dayanışmanın ve paylaşmanın harmanlandığı ve üniversiteli kimliğine yakışır bir biçimde gerçekleşmesini diliyorum." Şenlikte yapılacak etkinlikler hakkında da bilgiler veren Özdemir, "Bugün sabah güzel bir sanat etkinliği düzenledik. Çarşamba günü Sosyal Güvenlik Kurumu'nda kalan çocuklarımız ile birlikte "Uçurtma Şenliği ve Sualtı Hokeyi' gösterileri, perşembe günü 'Sağlıkla Yaşam Yürüyüşü' kapsamında yaklaşık bin kişi ile 'Kent ile Kent Ormanına' yürüyüş ve cuma günü ise Tece Kampüsümüz de 'Kano ve Yüzme Yarışları' düzenlenecektir. Bunların yanında gösteri, söyleşi, sergi ve diğer aktivitelerin yanı sıra da her akşam konserlerimiz olacaktır" diye konuştu.

2013 Akdeniz Oyunları'nın da Mersin'de yapılacağını hatırlatan Özdemir, bu oyunların başarılı geçmesi için herkesin çalışmalara destek vermesini, oyunların Mersin'in tanıtılması ve gelişmesi noktasında çok önemli olduğunu kaydetti.

Bu şenliğin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Özdemir, Mersin halkını ve MEÜ öğrencilerini 30 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında yapılacak şenlik etkinliklerine beklediklerini söyledi.

Konuşmanın ardından şenlik, dans gösterileriyle devam etti. Sahneye ilk olarak Ahmet Şimşek İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi çıktı. MEÜ Rektörlüğünce yürütülen Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı kapsamında desteklenen 'Çocuğun Dünyası' projesinde yer alan Ahmet Şimşek İlköğretim Okulu öğrencileri, muhteşem bir halk oyunları gösterisi sunarak izleyicilerin beğenisini kazandı. Gaziantep ve Silifke yöresi ile Romen halk danslarından oluşan üç ayrı gösteri sunan minik öğrenciler gösterilerinin ardından büyük alkış aldı. Ardından sahne alan Dans ve Jimnastik Topluluğu öğrencileri farklı dans gösterileri sergilerken, son olarak Devlet Konservatuarı öğrencileri bir müzik dinletisi sundu .
Kaynak: İHA